Nemzetközi helikopteres hadgyakorlatot tartanak Pápán, intenzív hanghatás várható

Nemzetközi helikopteres hadgyakorlatot tartanak Pápán, intenzív hanghatás várható

Nemzetközi helikopteres harcászati gyakorlatot tartanak a pápai katonai repülőtéren június 7 és június 24-e között – közölte pénteken a Honvédelmi Minisztérium.

Közleményükben azt írják, hogy az éleslövészettel egybekötött gyakorlat részeként a magyar és külföldi helikopterek és harcászati repülőgépek alacsony magasságban fognak végrehajtani különféle feladatokat, alkalmanként lakott területek közelében is.

A repülések főként a dunántúli térséget érintik, ide értve Pápa környékét, a Kenyeri repülőtér és a Siófok-Kiliti repülőtér térségét, továbbá a Magyar Honvédség Bakony Harckiképző Központ gyakorló- és lőtereinek területeit.

A Honvédelmi Minisztérium arra is felhívja a figyelmet, hogy a pilóták a kiképzés egyes feladatait közutakon haladó gépjárműkonvojok felett, alacsony magasságban teljesítik. A harci helikopterek éles lövészeti gyakorlatai azonban a Magyar Honvédség Központi Gyakorló- és Lőterén lesznek.

A kiképzés ideje alatt helikopterek és harcászati repülőgépek intenzív hanghatása várható a nappali és a késő esti órákban.

A Magyar Honvédség a vonatkozó jogszabályokat betartva törekszik arra, hogy a lehető legkisebb mértékben zavarja az állampolgárok nyugalmát – írják a közleményben.