Milliókért ad tanácsokat Matolcsyéknak a Rogánhoz köthető volt grúz miniszterelnök

Miért érdekes ez? Nika Gilauriról az Index Bemutatjuk Rogán Antal sötét oldalát, a fantommá vált Kertész Balázst című oknyomozó cikkében lehetett olvasni.

Lelepleződött Rogán Antal sötét oldala és üzleti köre

Ma biztosan nem lesz jó napja Rogán Antalnak, az Index ugyanis hosszú hónapokig nyomozott sötét dolgai után. Ahogy egyre jobban ásták bele magukat az ügyekbe, úgy pottyantak ki az újabb és újabb csontvázak a szekrényből. Úgy tűnik, hogy egy régi bizalmasa, a múlt héten táskás emberének nevezett Kertész Balázs kezében futnak össze a szálak.

A cikk tartalmaz egy videót, amiből kiderült, hogy a belvárosban, az Aulich utca 3. szám alatt működik Kertész Balázs irodája, ahová Rogán Antal, Habony Árpád és az egykori grúz miniszterelnök járt. Az Index videóján Shabtai Michaeli (aki Habony Árpádhoz és a letelepedési kötvényekhez is köthető), Irakli Rekhviashvili grúz bankár, a Bank of Georgia magyarországi képviselője és Gilauri értekezik egy erőműről, amihez esetleg az állami tulajdonú magyar Eximbank adhatna pénzt. Az továbbra sem derült ki, hogy ehhez mi köze van Kertész Balázs irodájának.

Bojkottálták a fideszesek az offshore-mutyit vizsgáló bizottságot

Volner János, az albizottság jobbikos elnöke megállapította, a testület ülését nem lehet megtartani, miután sem a kormánypárti képviselők, sem a meghívottakRogán Antal, a Miniszterelnöki Kabinetiroda minisztere, Habony Árpád és a grúz-izraeli származású Michaeli Shabtai sem vettek részt.Az albizottsági ülésen az előterjesztett napirend szerint az offshore cégek letelepedési kötvényből származó bevételeivel foglalkoztak volna.

Matolcsy György keddi válaszában azt írja, hogy

- Gilauri miniszterelnöksége alatt grúzia nagyon feljött a globális versenyképességi rangsorokban;

- hasznos és fontos tanácsokat ad;

- a Magyar Nemzeti Bank bizonyítottan eredményes;

- ahhoz, hogy újra éllovasok legyünk, szükség van a versenyképességi dimenziók széleskörű erősítésére;

- a nemzetközi gyakorlattal összhangban veszik igénybe szakértők véleményét;

- a grúz olyan tuti tanácsokat ad, hogy azt még a Monetáris Tanács is figyelembe veszi.