A norvégok ellen tart főpróbát a női kézilabda-válogatottunk

A norvégok ellen tart főpróbát a női kézilabda-válogatottunk

Elek Gábor szövetségi kapitány szerint az edzéseik ideális időpontját jelentős mértékben meghatározza az, hogy a magyar női kézilabda-válogatott helyi idő szerint vasárnap 21.30-kor lép pályára az előző olimpián ezüstérmes franciák ellen, az első csoportmeccsen a tokiói ötkarikás játékokon.

A szakvezető szerda este vezényelt másfél órás tréninget a csapatnak a Sinagava városrész központi gimnáziumának tornacsarnokában, és az edzést követően az MTI-nek azt mondta, összességében mindennel elégedettek mind az olimpiai falut, mind pedig a lehetőségeket és a körülményeket illetően.

„A sebesség mindig, minden mérkőzésen nagyon fontos, de különösen így van ez, ha a világ egyik legjobb csapatával játszunk"

- emelte ki Elek Gábor, utalva a kétszeres világbajnok és egyszeres Európa-bajnok franciákra, akik közvetlenül a magyarok után edzettek a tornacsarnokban.

„Csütörtökön a norvégokkal játszunk felkészülési mérkőzést, ott megpróbáljuk felvenni a tempót, az eredmény azon a találkozón másodlagos lesz"

- mondta a szövetségi kapitány, és jelezte, ha a sebesség megvan a csapatban, akkor utána minden más játékelemen tudnak még csiszolni.

„Valószínűleg pénteken kezdjük a videózást, megnézzük a lányokkal a franciák korábbi meccseit, de már eddig is beszélgettünk arról, hogy mik az erősségeik, melyek a gyenge pontjaik, mire kell figyelnünk, és miből nem szabad gólt kapni"

- mondta Elek Gábor.

Az edzésen sokat dolgozó és remekül dobó Háfra Noémi beszámolt arról, hogy könnyen sikerült akklimatizálódniuk, de ebben az is nagy szerepet játszott, hogy este érkeztek meg Tokióba, így azonnal volt lehetőségük a pihenésre.

„Nagyon izgatott vagyok már a franciák elleni meccs miatt. Eddig is a legjobb tudásom szerint készültem, de most már maximális fordulatszámon pörgök az edzéseken, és alig várom, hogy elkezdődjön az olimpia számunkra is"

- nyilatkozott Háfra, aki azt mondta, nagyon szeretne nyerni az első mérkőzésen, de ezzel a csapat minden tagja így van, és mindannyian így is készülnek az összes találkozóra.

A magyarok a tokiói olimpián a franciák mellett a címvédő oroszokkal, a vb-ezüstérmes spanyolokkal, valamint a svédekkel és a brazilokkal szerepelnek azonos csoportban.