Dráma: hat góllal is vezetett Románia ellen a női kéziválogatott a vébén, mégis kiestünk

Dráma: hat góllal is vezetett Románia ellen a női kéziválogatott a vébén, mégis kiestünk

A Japánban zajló olimpiai kvalifikációs női kézilabda-világbajnokságon Magyarország Romániával játszott ki-ki meccset a csoportból való továbbjutásért. Nekünk a győzelem mellett a döntetlen is elég lett volna a középdöntős szerepléshez.

A meccset remekül kezdte a magyar csapat, 5-0-s rohanással, ami végig kitartott az első félidőben, a szünetre hat gólos magyar előnnyel vonultak a felek, a játék képe alapján sem tűnt kérdésesnek, hogy itt ma ki fog továbbmenni.

A második félidőre jelentősen feljavultak a románok, mind támadásban, mind kapusteljesítményben, ami azt eredményezte, hogy, ha csak araszolva is, de elkezdtek zárkózni.

Az araszolás a végén ért célt: eldönthettük volna percen belül a vége előtt, de nem tudtunk gólt szerezni, a románok 34 másodperccel a vége előtt a győzelemért és továbbjutásért támadtak.

Az igazi dráma nyolc másodperccel a gong előtt jött. Neagu dobhatott hetest, Kiss Éva nem tudta hárítani, Románia 28-27-re győzött, Magyarország kiesett, így jövő évi olimpiai szereplése is mások kezébe került.