Hiába a tüntetések, a rezsicsökkentés bukása, Novák Katalin hazánk helyett Szlovéniába utazik

Hiába a tüntetések, a rezsicsökkentés bukása, Novák Katalin hazánk helyett Szlovéniába utazik

Hivatalos látogatáson vesz részt Szlovéniában Novák Katalin államfő Borut Pahor köztársasági elnök meghívására csütörtökön.

"A szomszédokkal való jó kapcsolat Magyarország érdeke. Gazdasági és kulturális együttműködésünk egyre szorosabb, a Szlovéniában élő magyarokat és a hazánkban élő szlovéneket kiemelt figyelem övezi"

- írta Novák Katalin csütörtöki Facebook-bejegyzésében.

Közölte: találkozik Robert Golob szlovén miniszterelnökkel, Urska Klakocar Zupanciccsal, a szlovén nemzetgyűlés elnökével, majd az utazás zárásaként Lendván, a Muravidéki Magyar Önkormányzati Nemzeti Közösség új székházának avatóján vesz részt.

A Jobbik az Alkotmánybíróságon támadja meg a kata-módosítást, ha Novák Katalin aláírja az új törvényt

Bízom benne, hogy Novák Katalin visszaküldi megfontolásra a Parlamentnek a kedden elfogadott kata-módosítást, ha viszont nem, akkor az Alkotmánybírósághoz fordulunk az új szabályozás kérdésében - szögezte le a jelentős utcai felháborodást is kiváltó kata-törvény kapcsán Potocskáné Kőrösi Anita a Sándor-palota előtt, párttársaival közösen tartott szerdai sajtótájékoztatóján.

Sokatmondó, hogy arról egy szót sem ejtettek, mit kezd az eddig Brazíliában tartózkodó köztársasági elnök a kata-törvény módosításával, vagy épp hogyan képzeli a nemzet képviseletét, miközben családok ezrei esnek ki a rezsicsökkentés - látszólagos - védelme alól.