Nyilatkozatok helyett dokumentumokkal tisztázza magát a józsefvárosi önkormányzat!

Ezúton kérjük arra Kocsis Máté polgármestert, tegyen meg minden tőle telhetőt annak érdekében, hogy a józsefvárosi önkormányzat ne csak nyilatkozatokkal, hanem dokumentumokkal is tisztázni tudja magát a balliberális sajtóorgánumban megjelent korrupciós visszaélések sejtetése alól - fogalmazott a jobbikos politikus.
 
A Jobbik szerint elengedhetetlen, hogy a közvélemény átláthassa a Kisfalu Kft. pénzügyeit is: tételesen milyen működési kiadásokra költik az adófizetők pénzét. Erre kérjük Kocsis Mátét, és erre kérjük a Fidesz és az MSZP által a Kisfalu Kft. felügyelőbizottságába delegált tagokat is - hangsúlyozta Dúró Dóra.
 
A választókerületi elnök arról is tájékoztatott, hogy Pintér Attila jobbikos önkormányzati képviselő közérdekű adatigényléssel fordul az önkormányzathoz, hogy derüljön ki, mire fogja költeni a Kisfalu Kft. a neki megítélt 373 millió forintnyi közpénzt.
 
A Népszabadság értesülése szerint több százmillió forint sikerdíjat fizet saját cégének a józsefvárosi önkormányzat. A cég szerint ez nem sok, főként, ha a közüzemi számlák utáni bevételt is ideszámítjuk. Kocsis Máté polgármester pedig úgy véli, az ellenzék csak a mikrót nézi, nem a makrót.
 
A lap úgy tudja, az önkormányzati tulajdonú lakások bérbeadásából befolyó 500 millió forintos bevétel után 155 millió forint sikerdíjat számláz az önkormányzat a százszázalékos tulajdonában lévő Kisfalu Vagyongazdálkodó Kft.-nek. A helyiségbérletekből tervezett 705 milliós bevétel után pedig 110 milliót. Az idei költségvetési rendeletből az is kiderül, hogy a cég más jogcímen is (lakás- és helyiségértékesítés, árverések) kap sikerdíjat. Mindennel együtt az önkormányzat 373 millió forint sikerdíjat számláz ki a saját cégének.