Nyílt hadüzenet Gyárfás ellen – a kormány célkeresztjében az úszószövetség?

A Mészáros Lőrinchez került Nemzeti Sport támadásba lenült Gyárfás ellen.

A Mészáros Lőrinc érdekeltségébe került sportnapilap cikke már a megjelenése előtt nagy port kavart, hiszen a Felcsútról igazolt új főszerkesztő, Szölőssi György által feltett kérdések alapján Gyárfás Tamás már vasárnap megalkotta a prekoncepcióját. Ebben többek között Szöllősit azzal vádolja, hogy azért folytat ellene álhíreken alapuló lejáratókampányt, amiért korábban nem adott neki 5 millió forint támogatást.

A nso.hu-n hétfőn megjelent anyag szerint a St. Plusz Kft. „évek óta a FINA-család legnagyobb megelégedésére” évente 200 000 euróért készíti a FINA Aquatic World Magazine-t, amely kéthavonta megjelenő szaklap. Ez Szöllősi szerint amiatt is aggályos, mert Gyárfás azt szokta hangoztatni, hogy az úszás szívügye, és társadalmi munkában végzi a szövetség vezetését.

Egy külföldi szakértőtől származó, a Gyárfás ellen szervezkedő nemzetközi lobbi által megkaparintott, a sportlaphoz is eljuttatott bevételi összesítés és az arra angolul írt megjegyzések szerint 2013-ban mintegy 350 ezer dollárnak megfelelő bevétele volt a St. Plusz Kſt.-nek. Négy éven át ennek az összegnek a négyszerese érkezhetett a FINA-tól Gyárfásékhoz a most lezárult olimpiai ciklusban - értesült a Nemzeti Sport.

A Szöllősi által jegyzett cikk párhuzamba hozza Hosszú Katinka által keresett összegekkel - 2013-ban másfélszer annyit keresett Gyárfás, mint az úszózseni.