"Nyisd ki az átkozott ajtót!"

A fekete doboz hangfelvétele szerint a kapitány minden eszközzel próbált visszajutni a pilótafülkébe. Az utolsó hangok az utasok sikolyai voltak.

A német sajtó a fekete doboz hangfelvételei alapján arról ír: a kapitány, Patrick Sondheimer megpróbálta betörni a bezárt ajtót, a háttérből az utasok sikolyai hallatszódnak. A járat indulásakor a kapitány bocsánatot kért az utasoktól a késés miatt, majd a következő húsz percben a másodpilótával, Andreas Lubitz-cal beszélgetett, aki már ekkor mondogatta, hogy bármikor kimehet a mosdóba, "majd ő átveszi az irányítást".

Erre végül fél 11 előtt került sor: a kapitány arra kérte Lubitzot, hogy készüljön fel a landolásra, majd átadta az irányítást és kiment. A hangfelvételen hallatszik is, ahogy hátratolja a székét és távozik.

dfg

Andreas Lubitz

Lubitz ekkor magára zárta az ajtót és a gép süllyedni kezdett. Hallatszik, ahogy a légiirányítók próbálnak kapcsolatba lépni a géppel, illetve a pilótafülke ajtaján a dörömbölést, ahogy a kapitány próbál visszajutni a pilótafülkébe. A háttérből az utasok sikolyait hallani.

Körülbelül 10:35-kor fémes ütést hallani a pilótafülke ajtaján - a kapitány egy feszítővassal, vagy baltával próbálja kinyitni az ajtót. A gép öt perc múlva becsapódott a hegyoldalba. Az utolsó hangok az utasok sikolyai voltak.