Megint a Maldív-szigeteken jár a luxus kormánygép

Megint a Maldív-szigeteken jár a luxus kormánygép

Gyakorlatilag a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér és a Maldív-szigeteki Velana Nemzetközi Repülőtér közti menetrend szerinti járattá vált a NER politikai és gazdasági vezetői által használt OE-LEM lajstromszámú Bombardier luxusrepülőgép – derül ki a FlightAware adataiból.

A lista szerint valaki a Valentin-napot is a Maldív-szigeteken töltött, a repülő ugyanis aznap délután – az ománi Al Maktoum repülőtér közbeiktatásával onnan tér vissza Budapestre. a Következő útja ugyancsak arrafelé vitt, február 16-án az ománi Masirah közeléből jelentkezett a luxusrepülő. 18-án onnan tért vissza Budapestre, hogy azután még aznap újra útra keljen a Velana reptérre.

A Maldív-szigetekről azután szombat este kelt útra a Bombardier Global 6000, a Liszt Ferenc repülőtéren vasárnap hajnali 2-kor landolt, majd

délelőtt 8.33-kor ismét útra kelt, és nem sokkal cikkünk írása előtt, magyar idő szerint – úgy tűnik, egy átstartolást követően – délután 5 körül érkezett a Maldív-szigetek repülőterére.

A legfrissebb repülőút logja itt olvasható.

Ismert, ahogy a mezei szurkoló a metrót, Orbán Viktor úgy használja a luxusgépet focimeccsre járáshoz, de utazott már rajta Mészáros Lőrinc és Garancsi István is.