Magyar kapus debütált a Liverpool ellen

Magyar kapus debütált a Liverpool ellen

Magyar kapus debütált a labdarúgó FA kupában azok után, hogy koronavírus-fertőzés miatt több játékos is kiesett az Aston Villa csapatából. Onódi Ákos mindössze 19 évesen védhetett az angol címvédő ellen.

Sadio Mané révén már a negyedik percben megszerezte a vezetést a Liverpool. Az Aston Villa fiataljai azonban nem zuhantak össze, a 41. percben egyenlítettek, és a 60. percig meg tudták őrizni az 1-1-es állást. Akkor azonban ismét vezetéshez jutott a Pool, amely öt perc alatt 4-1-re meglépett, és eldöntötte a továbbjutást.

Az Aston Villa csütörtökön bezáratta edzőközpontját, és az első csapat tréningjét is törölte, majd pénteken közölte, hogy a héten 14 személynél - köztük 10 játékosnál - kimutatták a koronavírusos fertőzést. Ennek ellenére a csapat utánpótláskorú játékosokkal vállalta a pénteki összecsapást, amelyen nem Dean Smith, az első csapat szakvezetője, hanem az U23-as együttes edzője, Mark Delaney irányított.

A 19 éves, győri nevelésű Onódi Ákos 2018 nyarán igazolt az Aston Villához, ahol akkor az U18-as csapat keretéhez tartozott, és fél évvel ezelőtt került az U23-as együtteshez.

A Sofacsore összesítése szerint a magyar hálóőr volt csapata egyik legjobbja. 

Onódi Ákos egyik bravúrja