Utolsó operatív törzs: Még a "mémgyárosoknak" is köszönetet mondtak

Utolsó operatív törzs: Még a "mémgyárosoknak" is köszönetet mondtak

A veszélyhelyzettel végével az operatív törzs sem tart több sajtótájékoztatót, ezért Müller Cecília, országos tiszti főorvos, Lakatos Tibor, az operatív törzs ügyeleti központjának vezetője és Kiss Róbert rendőr alezredes is hosszan búcsúzott a stáb munkáját követőktől, egyben köszönetet mondtak a védekezésben részt vevőktől. 

Müller Cecília a mai adatok ismertetése mellett egyébként közölte: Nagyon kedvezőek az adatok, így lehetővé tették azokat a nyitásokat, amelyeket "most mindannyian élvezünk". Közölte: a koronavírusos betegek 98 százaléka magyar állampolgár volt, az 567 halálos áldozat közül 24-nek nem volt alapbetegsége. Részletes területi statisztikát is közölt: a legtöbb aktív beteg Budapesten, Zalában, Kormárom-Esztergomban, Pest és Fejér megyékben van. Baranya, Bács-Kiskun, Heves, Somogy és Tolna megyében jelenleg egyetlen beteg sincs regisztrálva. 

Koronavírus - ismét 2 idős ember hunyt el

Ismét egy főnél mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 4078 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma - írja a kormányzati tájékoztató oldal. A legfrissebb adatok szerint: Elhunyt két idős, krónikus beteg. Ezzel 567 főre emelkedett az elhunytak száma, 2547-en pedig már meggyógyultak. Az aktív fertőzöttek száma 964 fő.

Értékelése szerint, most az első hullám után kicsit fellélegezhetünk ugyanakkor figyelmeztetett: a vírus továbbra is jelen van, ezért az óvintézkedésekre szükség van.

Gál Kristóf ORFK-szóvivője a tájékoztató végén még a mémgyárosoknak is köszönetet mondott, mint mondta: "Elképesztő magasságba szöktek, felvidították, segítették az operatív törzs munkáját."