Orbán Viktor: „Biológiai támadás alatt állunk, melynek fegyverét liberális laboratóriumokban fejlesztették ki”

Orbán Viktor: „Biológiai támadás alatt állunk, melynek fegyverét liberális laboratóriumokban fejlesztették ki”

A miniszterelnök a CPAC, a Konzervatív Politikai Akció Konferencia Hungary megnyitóján mondott beszédet amerikai és más, magát jobboldalinak nevező politikusok előtt.

Köszöntöm a szabad világ védelmezőit Budapesten, köszönöm, hogy együtt lehetünk

- ezzel kezdte Orbán Viktor a beszédét a csütörtökön kezdődő két napos CPAC Hungary konferencián.

A CPAC rendezvényét a Fidesz háttérintézménye, az Alapjogokért Központ rendezi - írja tudósításában a 24.hu. A CPAC eredetileg az 1970-es évek óta az amerikai jobboldal éves nagygyűlése, az első európai fórumot tavaly szervezték meg Budapesten. A szervezők szerint az Amerikai Konzervatív Unió (ACU) által útjára indított CPAC a zászlóshajója a jobboldali erőknek.

Az idei konferencián a külföldi politikusok mellett a magyar kormány több minisztere, Lázár János, Gulyás Gergely és Nagy István is felszólal, de beszédet mond a nemrég kirúgott tévés, Tucker Carlson is.

Amikor a mai alkalomra készültem, visszaemlékeztem, hogyan jutottunk el idáig. Hogyan kerültek a magyarok egy ilyen előkelő klubba. Nem vagyunk hatalmasok, félelmetesek, nincs nagy hadseregünk. Kit érdeklünk? Ma mégis itt vagyunk mindannyian. Ennek egyetlen oka lehet. Van egy dolog, ami a mi hazánkat fontos tényezővé teszi. Magyaroroszág egy inkubátor, ahol a jövő konzervatív politikáját kikísérletezik

– mondta Orbán Viktor, aki szerint csak a konzervatív politika segíthet ott, ahol a liberálisok romba döntenek egy országot.

A miniszterelnök úgy látja, a magyar siker világhírnevét Soros Györgynek köszönhetjük.

Ha Soros nem támadja meg Magyarországot, nem hirdeti meg a programját, akkor soha nem kerültünk volna világsajtó címoldalára. De nemcsak Magyarországot támadták meg, hanem a szabad világ minden szegletét. Mindannyian támadás alatt állunk. A támadás nem gazdasági természetű, egy biológiai fegyverrel van dolgunk. Ezt a progresszív liberális laboratóriumokban fejlesztették. Ez egy nemzetfelemésztő vírus, ami a nemzeteket szétporlasztja

- mondta beszédében Orbán Viktor hozzátéve, hogy szerinte a támadás sikeres, mert a fejlődésünk lelassult és elakadt.

„Utolértek minket gazdaságilag, ma már a nyugat elmarad a természeti erőforrások tekintetében. A Föld népessége nő, a Nyugat népessége csökken. Egyedül katonai erő tekintetében vagyunk elsők. Nem áll jól a nyugat szénája a civilizációk versenyében, amikor a baloldaliak a vírust rászabadították a világra, akkor sokan azt gondolták, ez csak egy laborszökevény. De nem ez történt. Ne legyünk naivak. Ezt kiterjesztették, szaporítják. A gender, a woke csak variánsok. Ugyanannak a vírusnak a variánsai. (…) Ezek olyanok, mint a kommunizmus és a marxizmus volt. A gender és a woke is osztályokra szaggatja a nemzetet és megelőzi a nemzeti identitást.”

A miniszterelnök szerint ahol felülti a fejét az osztályharc, ott zavargások lesznek. Megszűnik a tisztelet, egymás elfogadása. A harmadik vírusvariánsnak Orbán Viktor a progresszív külpolitikát látja, hangsúlyozva, hogy ez mindig háborúba sodor minket.

Ha Donald Trump lenne az elnök, nem lenne háború, térjen vissza Trump elnök úr és hozzon nekünk békét

- kérte a jelenlévő amerikai politikusoktól Orbán Viktor, aki nagy tapsot kapott kijelentése után.

Címlapkép: Orbán Viktor miniszterelnök beszédet mond a CPAC Magyarország kétnapos konzervatív konferencián a Bálna Budapestben 2023. május 4-én. Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd