Orbán Viktor és Rogán Antal Sulyok Tamással egyeztetett a Sándor-palotában

Orbán Viktor és Rogán Antal Sulyok Tamással egyeztetett a Sándor-palotában

Sulyok már le is cserélte a Sándor-palota főigazgatóját, és egyik megbízható emberét, az Alkotmánybíróság elnöki stábjában kabinetfőnökeként dolgozó Szabó Attila Lászlót nevezte ki maga mellé.

Orbán Viktor szerdán a Sándor-palotában felkereste a kedden hivatalba lépett Sulyok Tamás köztársasági elnököt – közölte az MTI-vel Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.

A kormányfő és a köztársasági elnök rendszeresen fognak konzultálni egymással a Magyarország szempontjából legfontosabb geopolitikai, európai és belföldi ügyekről,

- tette hozzá Havasi.

A találkozóról készült fényképek alapján Orbán magával vitte propagandaminiszterét - szebb nevén a Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető - Rogán Antalt is.

Sulyok visszavonta Schanda Tamás volt államtitkár főigazgatói megbízatását

Az új köztársasági elnök Magyar Közlönyben megjelent határozata alapján Szabó Attila Lászlót nevezte ki a Sándor-palota főigazgatójává. Sulyok Tamás egyúttal azonnali hatállyal visszavonta lemondott elődje, Novák Katalin tavaly év végén hozott döntését, amelynek értelmében január 1-jétől a volt államtitkár, Schanda Tamás vezette főigazgatóként az elnöki hivatalt - írja a 24.hu.

Szabó Attila László korábban az Alkotmánybíróság elnöki stábjában volt Sulyok Tamás kabinetfőnöke, néhány éve pedig megkapta a Magyar Arany Érdemkereszt polgári tagozata kitüntetést.

Kedden első döntéseként aláírta Svédország NATO-csatlakozását

Az új államfő első munkanapján kézjegyével szentesítette a parlamenti döntést, így már formailag is hivatalosan is támogatja magyar kormány a svédek NATO-csatlakozását.

(Címlapkép: A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök (j) Sulyok Tamás köztársasági elnökkel (b) egyeztet a Sándor-palotában 2024. március 6-án. A kormányfő mellett Rogán Antal, a Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető miniszter (j2). MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher)