A Fidesz nem képes a biztonság garantálására, a háború kiterjedésével számol

A Fidesz nem képes a biztonság garantálására, a háború kiterjedésével számol

„Nem kellett eltelnie sok időnek a választások után, hogy a Fidesz ismét kimutassa a foga fehérjét: háború idején is lehetővé tennék a veszélyhelyzeti kormányzást, erre hivatkozva ácsolnák tovább Orbán túlhatalmát. És közben megint becsapták a magyar embereket”

– írja Facebook-oldalán a Jobbik.


A párt úgy látja, hogy miközben a kampány során a Fidesz az ellenzéket hazug módon háborúpártisággal vádolta és magát a béke zálogának tekintette, aközben kiderült, hogy a Fidesz „nemhogy nem képeseket a biztonságot garantálni, hanem épp a háború kiterjedésével számol”.

„De Orbánék nem lennének Orbánék, ha ebből sem igyekeznének hasznot húzni”

– teszik hozzá.

A Jobbik szerint mivel a koronavírus-téma már nem felel meg hivatkozási alapnak, ezért most az orosz-ukrán háborúra hivatkozva, a magyar emberek jogainak korlátozását és Orbán túlhatalmát készíti elő a Fidesz – „ahogy ez a mai kormányinfón is kiderült” – ehhez azonban a kormánynak ismét meg kell változtatnia az Alaptörvényt.

„Maga Gulyás Gergely ismerte el, hogy még a kozmetikázott számokkal is brutális a pénzromlás üteme, az emberek fizetése egyre kevesebbet ér, és koránt sincs ennek még vége. A hatalomtechnikai mesterkedések és a propaganda mögött továbbra sem látszik, hogy hogyan kívánják Orbánék a fizetések értékét megőrizni, ad absurdum a bérek fejlesztését előmozdítani, illetve hogyan kívánnak a magyar emberek terhein enyhíteni”

– olvasható a bejegyzésben.

„Orbánból nem lesz szalonna és ez az egyik legfontosabb ok, hogy a választók felhatalmazása alapján a néppári Jobbik árgus szemekkel figyelve részt vegyen a parlamenti munkában, és a magyar emberek a következő években is számíthassanak ránk a rezsim elleni küzdelemben” – jelenti ki a párt.