A magyar médiahelyzettel foglalkozott az osztrák közszolgálati tévé

A magyar médiahelyzettel foglalkozott az osztrák közszolgálati tévé

Az osztrák ORF 1 közszolgálati tévécsatorna „Gute Nacht Österreich” (Jó estét Ausztria) című talkshowja csütörtök este 16 perces összeállítást szentelt a magyar médiahelyzetnek, pontosabban annak, hogyan építette ki Orbán Viktor a médiabirodalmát.

Akkor is érezhetjük, hogy milyen egzotikus különlegességnek számíthat hazánk a sógorok számára, amikor a műsor azzal foglalkozott, hogy Magyar Honvédség tulajdonában álló repülőgépekkel titokban és magán céból repdesnek magyar állami vezetők Las Vegasba.

Orbán Viktor, Szijjártó Péter, Benkő Tibor és Magyar Levente közül repülhetett valaki Dubajba honvédségi géppel

A hvg.hu számolt be arról, hogy Pintér Sándor belügyminiszter és Áder János köztársasági elnök kikerült azon állami vezetők köréből, akik a Magyar Honvédség repülőgépein többek között Dubajba, Abu-Dhabiba, Panamavárosba, Sharm el Sheikh-be, és a Zöld-foki köztársasághoz tartozó Praiaba utaztak. Decemberben derült ki, hogy a honvédségi csapatszállítóként nyilvántartott négy repülő népszerű turistacélpontokhoz, adóparadicsomokba és a híres amerikai kaszinóvárosba, Las Vegasba is repült.

De az osztrákok megismerkedhettek a Putyin-Orbán viszonnyal is. 

A magyar állapotokkal foglalkozó részt feliratozták - szúrta ki az Átlátszó.

{"preview_thumbnail":"/sites/default/files/styles/video_embed_wysiwyg_preview/public/video_thumbnails/Alzfi8tt5QY.jpg?itok=JZoqW4Or","video_url":"https://www.youtube.com/watch?v=Alzfi8tt5QY&feature=emb_title","settings":{"responsive":1,"width":"854","height":"480","autoplay":0},"settings_summary":["Beágyazott videó (Alkalmazkodó)."]}