Az oroszok segítenek stabilizálni a helyzetet az örmény-azeri határon

Az oroszok segítenek stabilizálni a helyzetet az örmény-azeri határon

Örményország és Oroszország közös lépésekről állapodott meg az örmény-azeri határon kialakult helyzet stabilizálása érdekében az éjszakai halálos összecsapások után – írja az Al Jazeera cikke nyomán a 24.hu.

Örményország védelmi minisztere, Suren Papikjan elmondta, hogy kedden beszélt kollégájával, Szergej Sojguval, akivel „megállapodtak abban, hogy megteszik a szükséges lépéseket a helyzet stabilizálása érdekében”.

Mint arról beszámoltunk, harcok törtek ki hétfő éjszaka az örmény-azeri határon Hegyi-Karabah térségében, a felek egymást vádolják a helyzet újbóli elmérgesedéséért. Nikol Pasinján örmény miniszterelnök kedden telefonon egyeztetett Vlagyimir Putyin orosz és Emmanuel Macron francia elnökkel, valamint Antony Blinken amerikai külügyminiszterrel és Charles Michellel, az Európai Tanács elnökével. Az összecsapásokban legalább 49 örmény katona vesztette életét az összecsapásokban.

Kiújultak a harcok az azeri-örmény határon, több tucatnyi katona halt meg

Harcok törtek ki éjszaka az örmény-azeri határon Hegyi-Karabah térségében, a felek egymást vádolják a helyzet újbóli elmérgesedéséért. Nikol Pasinján örmény miniszterelnök kedden telefonon egyeztetett Vlagyimir Putyin orosz és Emmanuel Macron francia elnökkel, valamint Antony Blinken amerikai külügyminiszterrel és Charles Michellel, az Európai Tanács elnökével. Pasinján azt is közölte, hogy