Orosz drón- és rakétatámadások értek péntekre virradóra ukrán erőműveket

Orosz drón- és rakétatámadások értek péntekre virradóra ukrán erőműveket

Az ukrán hadsereg beszámolója szerint az oroszok 22 drónt és legalább egy Iszkander M rakétát vetett be a támadáshoz.

Orosz drón- és rakétatámadások értek péntekre virradóra ukrán erőműveket Zsitomir és Csernihiv régiókban - osztotta meg az ukrán áramszolgáltató, az Ukrenerho a Facebook-oldalán.

Az MTI azt írja: Zsitomir környékén a támadások miatt átmenetileg szünetelt a háztartások és az ipartelepek áramellátása, de délelőttre nagyrészt helyreállt. A teljes javítási munkálatok azonban még hosszabb időt vesznek igénybe.

Az ukrán hadsereg beszámolója szerint Oroszország 22 drónt és legalább egy Iszkander M rakétát vetett be a támadáshoz.

A légvédelem közlése szerint 20 drónt sikerült elfogni.

Az ukrán média képeket tett közzé a donyecki Kramatorszk városában történt becsapódásról, de nem világos, hogy azt a bejelentett Iszkander rakéta okozta-e. A hatóságok egyelőre nem közöltek pontos részleteket a károkról.

Több robbanást jelentettek a 2014-ben Oroszország által annektált Krím félszigetről is. Az orosz védelmi minisztérium ezzel kapcsolatban azt közölte, hogy drónokat semmisítettek meg a rosztovi és a kurszki terület fölött.

(Címlapkép: Az orosz védelmi minisztérium által 2024. július 19-én közreadott videóról készített képen orosz katonák Uragan rakéta-sorozatvetővel lövik az ukrán állásokat Ukrajnában. MTI/AP/Orosz védelmi minisztérium)