Orosz híradót indít az M1?

A hvg.hu úgy tudja: már próbafelvétel is volt. A híradót egy orosz származású, Magyarországon élő újságíró fogja vezetni. 

Közvetlenül az éjféli Himnusz felcsendülése előtt eddig is angol nyelvű híradót sugárzott az M1, a hvg.hu értesülései szerint azonban hamarosan elindul egy új, orosz nyelvű hírblokk is. Azt még nem tudni, az orosz híradó pontosan mikor startol, de a lap tudomására jutott, hogy már tájékoztatták a szerkesztésében közreműködő stábot, próbafelvétel is volt, és eldőlt, hogy egy orosz származású, Magyarországon élő újságíró fogja vezetni.

A hvg.hu megkérdezte erről az MTVA sajtóosztályát, amely nem erősítette, de nem is cáfolta az orosz nyelvű hírek sugárzásának a tervét. Az MTVA válaszában azt írta: „a megfelelő időben tájékoztatja a nézőket a csatornák pontos programjáról”.

A hvg.hu-t arról tájékoztatta forrása, hogy az orosz nyelvű híradónak nem sok értelmét látják házon belül. A késő esti, angol nyelvű híradóról legalább azt lehet mondani, hogy „a tengeren túli magyar diaszpórát szólítja meg”, de itt sem a célcsoport, sem a közvetíteni kívánt üzenet nem világos. Az új híradó éjfél után kerülne adásba, Moszkvában pedig két órával előrébb járnak, mint nálunk.