Oroszország átfogó légitámadást indított Kijev és Ukrajna más területei ellen

Oroszország átfogó légitámadást indított Kijev és Ukrajna más területei ellen

Úgy tűnik, az orosz-ukrán háború tovább fokozódik.

Oroszország hétfőre virradó éjjel kiterjedt légitámadás-sorozatot indított Kijev és több más ukrajnai terület ellen

- közölték hétfőn reggel ukrán tisztségviselők.

Három ember megsérült a kijevi Szolomjanszkij kerületben történt robbanásokban, két másik pedig Szvjatosin kerületben a lezuhanó dróndaraboktól - közölte Vitalij Klicsko polgármester a Telegramon. Sevcsenko kerületben dróndarabok csapódtak egy kétszintes épületbe, károkat okozva - tette hozzá az MTI tudósítása szerint.

A kijevi katonai közigazgatás közlése szerint összesen 30 pilóta nélküli légi járművet észleltek és lőttek le a főváros légterében. Drón darabjai hullottak az ukrán főváros egyik polgári repülőtere, a Zsuljani légikikötő kifutópályájára is. Ukrajna legfelsőbb katonai parancsnoksága azt közölte, hogy megsemmisítették mind a 35 Sahed típusú, iráni gyártmányú drónt, amelyeket Oroszország az éjszaka folyamán indított különböző célpontok ellen az ország különböző részein.

Az orosz erők fokozták a kelet-ukrajnai Bahmut ágyúzását - közölte az ostromlott város védelméért felelős ukrán tábornok.

Tizenhat rakétacsapást regisztráltak az éjjel, elsősorban Harkiv, Herszon, Mikolajiv és Odessza megyékben fekvő városok ellen - közölte az ukrán fegyveres erők vezérkara.

"Sajnos vannak halott és sebesült civilek, továbbá magas épületek, magánházak és más polgári infrastruktúra sérült meg"

- áll a jelentésben.

Szerhij Bratcsuk, az odesszai katonai közigazgatás szóvivője Telegram-csatornáján fényképeket tett közzé egy nagyméretű lángoló épületről, amelyben közlése szerint többek között egy élelmiszerraktár volt.

A Kyiv Post a Twitteren tett közzé képeket az orosz támadás okozta kijevi és az odesszai károkról.

Címlapkép: Odessza, Ukrajna (Twitter)