Lengyelország a magyar kormányt bírálta

Lengyelország a magyar kormányt bírálta

"Sajnálatosak az ukránellenes magyar lépések"

– jelentette ki Marcin Przydacz arra a riporteri kijelentésre, hogy Magyarország akadályozza Ukrajna csatlakozását a NATO kibervédelmi központjához.

A HVG beszámolója szerint a lengyel külügyminiszter-helyettes arról beszélt, hogy Magyarország akadályozza Ukrajna csatlakozását a NATO kibervédelmi központjához, "egyértelműen ukránellenes lépés attól az Orbán Viktor miniszterelnöktől, aki a napokban járt Vlagyimir Putyin elnöknél".

Ezért volt a moszkvai találkozó? - Magyarország blokkolta, hogy Ukrajna csatlakozzon a NATO kibervédelmi központjához

Olekszij Danilov, a Nemzetbiztonsági és Védelmi Tanács titkára szerint Magyarország blokkolta Ukrajna csatlakozását a NATO kibervédelmi központjához - írja egy ukrán lap. Danilov már korábban is beszélt arról, hogy az egyik európai ország megtagadta, hogy részt vegyen Ukrajna. "Tavaly nyáron benyújtottuk a vonatkozó dokumentumokat, átmentünk minden szükséges ellenőrzésen.

Przydacz felidézte, hogy a magyar miniszterelnök a kárpátaljai magyar kisebbséget érintő ukrán politikával érvel. Ám szerinte

Lengyelország egészen más keleti politikát folytat Ukrajnával és Oroszországgal kapcsolatban, mint Magyarország,

Szijjártó Péter az Euronewsnak adott szerdai interjújában arról beszélt: bár nem hisznek a Moszkva elleni szankciókban, eddig azért nem vétózták meg ezeket a szankciókat Brüsszelben, mert nem akarták megbontani az unió egységét. Azt pedig "természetesnek" nevezte, hogy Magyarország NATO és EU-tagként közelebb van saját szövetségeseihez, mint Oroszországhoz.

{block:block_content:83f6f420-ec81-488d-9ade-46fde05c55af}