Bloomberg: a Kreml egyre több tisztviselője látja katasztrofális hibának a háborút

Bloomberg: a Kreml egyre több tisztviselője látja katasztrofális hibának a háborút

A Bloomberg tíz forrása alapján azt írja, egy kisebb, lassan növekvő, ám magas rangú tisztviselőket is magában foglaló csoport alakult ki a Kreml falain belül, amely egyre kritikusabb szemmel figyeli az Ukrajnában zajló háborút.

A lap ezzel kapcsolatos értesüléseit a 24.hu szúrta ki, amely szerint a csoport tagjai úgy látják, 

a háború „katasztrofális hiba, ami évekre vissza fogja vetni Oroszországot”. 

Ám a megtorlástól tartó, névtelenül nyilatkozó személyek úgy vélik: semmi esély arra, hogy Vlagyimir Putyin irányt váltson, ahogy arra sem, hogy odahaza valaki szembeszálljon vele.

A cikkben az is szerepel, hogy Putyin egyre inkább a keményvonalas tanácsadók szűkebb körére támaszkodik, és elutasítja más tisztviselők azon próbálkozásait, hogy figyelmeztessék őt az országot megbénító gazdasági és politikai következményekre.

Zelenszkij: Ukrajna nem adja fel keleti területeit

Ukrajna nem hajlandó feladni területeket az ország keleti részén, hogy véget vessen az Oroszországgal vívott háborúnak, és Ukrajna hadserege készen áll harcolni az orosz hadsereggel Donbasz térségében...

Ismeretes, Volodimir Zelenszkij ukrán elnök a napokban fogalmazta meg arra vonatkozó aggályait, hogy Putyin akár nukleáris fegyvereket is bevethet, erre a lehetőségre pedig a világnak is fel kell készülnie. A Bloomberg szerint már a Kremlen belül is akadnak olyanok, akik ennek a veszélyétől egyre jobban tartanak.