Szilveszter után ismét robbanások sorozata hallatszott Kijevben

Szilveszter után ismét robbanások sorozata hallatszott Kijevben

Még azelőtt, hogy megszólaltak volna a légiriadó szirénái.

Robbanások sorozata hallatszott Kijevben szombat reggel, azelőtt, hogy megszólaltak volna a légiriadó szirénái. Harkivban két rakéta csapódott be - írja az MTI.

Kilenc óra körül Kirilo Timosenko, az ukrán elnöki hivatal helyettes vezetője a Telegramon arról számolt be, hogy rakétatámadás zajlik a főváros kritikus infrastruktúrája ellen.

A főváros katonai adminisztrációja szerint találat ért Kijevben egy infrastrukturális létesítményt, de hogy pontosan mit, azt nem közölték. A bejelentés szerint mentők érkeztek a helyszínre.

Vitalij Klicsko kijevi polgármester pedig arról számolt be, hogy robbanások hallatszottak a fővárosban a Dnyeper folyó bal partján, Dnyiprovszkij kerületben és a jobb parton található Holoszijivszkij kerület egyik nem lakóövezetére rakétatöredékek zuhantak, de a polgármester szerint nem tudni áldozatokról.

Az ukrán fővárost szilveszter éjszaka óta nem érte rakétatámadás.

Szombaton kora reggel két orosz Sz-300-as rakéta csapódott be Ukrajna második legnagyobb városa, Harkiv ipari körzetében - közölte Harkiv megye kormányzója. Oleh Szinyehubov azt mondta, hogy áramkimaradások lehetnek a városban és a környező településeken, a szakemberek gőzerővel dolgoznak a károk felszámolásán.