Cenzúra miatt beperelte a Facebookot a legnagyobb oltás-, klímaváltozás- és 5G-ellenes szervezet

Cenzúra miatt beperelte a Facebookot a legnagyobb oltás-, klímaváltozás- és 5G-ellenes szervezet

Pert indított a Facebookkal szemben a legnagyobb amerikai oltásellenes szervezet, a Children's Health Defense – írja az Index, hozzátéve, hogy azért fordultak jogi útra, mert szerintük a közösségi oldal cenzúrázza a véleményüket, megsérti a szólásszabadságukat és pénzügyi csalást is elkövet azzal, hogy nem engedi őket hirdetést feladni a közösségi oldalon.

A lap emlékeztet, legtöbben éppen azzal vádolják a Facebookot, hogy nem tesz eleget az oldalon keringő hamis és káros információk ellen, és ennek tipikus példája az oltásellenesség is.

A Children's Health Defense volt a felelős az oltásellenességet hirdető facebookos reklámok nagyjából feléért. Az újraszabályozások óta azonban nem csak ezt a lehetőséget vették el tőlük, hanem az egyszerű posztjaikat is törlik a szerkesztők, ha hamisnak vélik azok információtartalmát.

Az összeesküvés-elméletekre szakosodott szervezet panasza szerint nem csak az orvostudományt megkérdőjelező oltásellenes, hanem a klímaváltozást tagadó, vagy az 5G hálózat halálos veszélyeiről író posztjaikat is törlik.