Összeütközött két vonat Cegléd és Ferihegy között

Frissítés

Csámpai Attila, a Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője az MTI-nek azt nyilatkozta, hogy az egyik vonat fékje elromlott, ez okozta a balesetet.

A szóvivő az M1-nek megerősítette, hogy a ceglédi hivatásos tűzoltók mentesítő járatra segítették át az utasokat.

Győrfi Pál az MTI-nek elmondta: három embert visznek kórházba. Egy férfi súlyos, de nem életveszélyes sérülést szenvedett, valószínűleg eltört a karja. Egy másik férfi és egy nő könnyebben sérült meg.

A Mávinform közleményben erősítette meg a sajtóinformációkat

"Hétfőn kora este Ceglédbercel és Cegléd között egy Ceglédre tartó személyvonat mozdonya meghibásodott. Előzetes egyeztetést követően a mögötte közlekedő Rétköz InterCity az üzemképtelen vonatot megpróbálta betolni Ceglédre, a vágány szabaddá tétele érdekében. A lendületadást követően azonban a személyvonat ismeretlen ok miatt befékezett és a mögötte haladó InterCity alacsony sebességgel ráütközött. Az eset következtében a személyvonaton kettő jegyvizsgáló súlyosan, míg az InterCity-n három utas könnyebben megsérült."

Korábban írtuk

A vonalon minimum egy órás késéssel kell számolni.

Csámpai Attila, a Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője a Velvetnek úgy nyilatkozott, hogy az egyik, utasokat szállító szerelvény meghibásodott, ezért egy másikkal próbálták betolni.

Ekkor az egyik vonat megrándult és a másikba csúszott.

Két utas könnyebben megsérült, de a szerelvények bejárása és a kárfelmérés egyelőre még folyamatban van.

Meg nem erősített sajtóhírek eddig kilenc sérültről számolnak be, de hivatalos közlés még nem érkezett.

A vonaton ülő egyik szemtanú szerint egy kalauz megsérülhetett, de az is elképzelhető, hogy valaki agyrázkódást szenvedett.

A rendőrség és a mentők már a helyszínen vannak, az egyik vonat utasait már átszállították egy másik vonatra, ami időközben már útnak is indult.