Az őszi szünet meghosszabbításával ki lehetne iktatni a koronavírust az iskolákból?

Az őszi szünet meghosszabbításával ki lehetne iktatni a koronavírust az iskolákból?

A Jobbik egészségügyi szakpolitikusa, Lukács László György napirendelőtti felszólalásában beszélt a koronavírus-járvány második hullámának magyarországi szempontjairól is, kitérve az oktatás helyzetére. 

Ahogy arról beszámoltunk, Maruzsa Zoltán, az Emberi Erőforrások Minisztériumának köznevelésért felelős államtitkára a Kossuth rádióban arról beszélt, hogy az iskolákban korábban bevezetett preventív intézkedések elegendőek a koronavírus elleni védekezéshez.

Lukács László György szerint azonban fontolóvá kellene tenni iskolákban az őszi szünet meghosszabbítását, "hogy le lehessen kapcsolni az iskolákban a vírus áramkörét, és legalább kéthetes szünetre tudjuk küldeni a diákokat". A jobbikos politikus szerint így lehetne védeni a diákokat, a szülőket és a pedagógusokat is.

A politikus szerint ugyanis Orbán Viktor engedi, hogy a vírus diktálja a tempót.

"A vírus nem fog megijedni az óriásplakátoktól. A Magyar Nemzetet nem olvassa, az Origót nem olvassa, kommunikációs trükkökkel, pár tonna zsákos krumplival pedig itt nem lehet győzelmet aratni! Orbán Viktornak hiba volt szabadjára engedni a vírust, hiba a teszteléseket alacsonyan tartani. Ingyenes, széleskörű tesztelésre van szükség a szakdolgozóknak, egészségügyi dolgozóknak, szociális szférának a megóvására"

- hangoztatta a Parlamentben a politikus. 

A kormány részéről válaszoló Dömötör Csaba progandaállamtitkár szerint az orvosokat és a nővéreket megbecsüli a kormány - szerinte ennek bizonyítéka, hogy az újonnan bevezetett jogviszony keretében akár a duplájára is emelkedhet az orvosok fizetése. Az iskolákkal, így az őszi szünet meghosszabbításával kapcsolatban nem hangzott el érdemi reakció.