Mit kell tudni a központi hővisszanyerős szellőztető karbantartásáról? (x)

Mit kell tudni a központi hővisszanyerős szellőztető karbantartásáról? (x)

Ebben a cikkben a hővisszanyerős szellőztető karbantartására vonatkozó alapvető tippeket foglaltuk össze. Egyenként megnézve, hogy milyen részekre és szempontokra kell fokozottan figyelni.

Reméljük, hogy a bejegyzésben foglaltakkal segítséget tudunk biztosítani a minél tudatosabb és célzottabb használathoz. Már csak amiatt is, mivel a hővisszanyerős szellőztető kifogástalan működésének alapfeltétele a rendszeres karbantartás.

Mi az, amire a központi hővisszanyerős szellőztetőben figyelni kell?

Mindenekelőtt az egységekben lévő szűrőbetéteket kell gondosan karbantartani. Ugyebár ezek a szűrőbetétek jelentik a kulcsot annak érdekében, hogy maga az eszköz valóban a kívánt minőségben és hatékonysággal tudjon dolgozni.

A Webkazán központi szellőztetőit választva tehát erősen javasolt gondolni a szűrőbetétek rendszeres tisztítására. Olyannyira, hogy a betétek tisztaságát általában havi rendszerességgel célszerű megnézni.

Majd pedig azzal is érdemes számolni, hogy ezeket a betéteket idővel ki is kell cserélni. Itt a gyakoriságot tekintve azzal ajánlott kalkulálni, hogy jellemzően negyedévente kell kicserélni a betéteket a zavartalan funkcionalitás érdekében.

Mire érdemes vigyázni a szűrőbetétek tisztítása során?

Amikor a hővisszanyerős szellőztetőben funkcionáló szűrőbetéteken észrevesszük a koszolódást, akkor dolgozzunk óvatosan a tisztítás során! Számolva azzal, hogy egyes szűrők nem annyira rugalmasak.

Ennek következtében egy-egy sietve elvégzett porszívózással akár komoly károkat is lehet okozni. Mondani és külön hangsúlyozni sem kell talán, hogy ez korántsem célravezető gyakorlat.

Úgyhogy a hővisszanyerős szellőztető karbantartása és a betétek tisztítása kapcsán sokkal inkább ajánlatos óvatosan, precízen, odafigyelve dolgozni. Már csak azért is, mert így tovább megóvható a betétek fizikai állapota.

További javasolt lépések

Lényeges dolog, hogy bizonyos időközönként bizony szerelőt is kell hívni. Lehetőleg egy olyan megbízható, korrekt és felkészült szakembert, akivel átvizsgáltathatjuk a rendszer összes oldalát.

Ugyanis ennek az oldalnak a kifogástalan funkcionalitása is alapvető feltétele a maradéktalan hasznosulásnak. Márpedig a rendszeres és intenzív használat következtében számolni kell vele, hogy a friss levegős oldalon is megjelennek szennyeződések.

Nem beszélve arról, hogy egyes készülékeknél alapvető feltétele a kiterjesztett garanciának az, hogy időről időre szerelővel nézessük meg az eszközt. Egy újabb nyomós érvet jelenthet mindez arra vonatkozóan, hogy a hővisszanyerős szellőztető karbantartásával igenis foglalkozni kell.