360 millió forintot csaltak el az Ozora Fesztivál szervezői?

Mutyiztak a jegybevétellel.

A NAV valószínűleg egy korábbi, már lezárt év elszámolásával kapcsolatban fogott gyanút az Ozoránál, ezért szálltak ki a helyszínre a nyomozók – értesült a 24.hu.

Az adóhivatal kedd délelőtt közölte, hogy fesztiválszervezők ellen indított nyomozást, de azt nem nevezték meg, hogy melyik eseményről van szó. Annyit viszont elárultak, hogy a Közép-dunántúli Bűnügyi Igazgatóság folytatja a vizsgálatot, a három gyanúsított közül az egyik Fejér megyei lakos.

A nyomozók 11 helyszínen tartottak házkutatást. A közlemény szerint a szervezők a belépőkből származó bevétel egy részét eltitkolták és külföldi bankszámlákra utalták.

A jegyértékesítéshez ciprusi cégeket használtak, bizonyos összeget egy szlovák társaságokhoz utaltak, amit aztán készpénz formájában felvettek, vagy továbbutaltak más szlovák számlákra. A be nem fizetett adó meghaladja a 360 millió forintot, a pénzmosással érintett összeg 2,7 milliárd forint.

Három gyanúsítottat kihallgattak, lefoglaltak magyar és külföldi bankszámlákat, 60 millió forint készpénzt és egy BMW-t.

A vád pénzmosás és költségvetési csalás, ezért akár 8 év szabadságvesztés is járhat.