Tüntetők várták Palkovicsot a szegedi bölcsészkar előtt

Tüntetők várták Palkovicsot a szegedi bölcsészkar előtt
Süss fel nap, fényes nap!

Ezt énekelték a Palkovics Lászlóra váró tüntetők a szegedi bölcsészkar épületének bejárata előtt, ahol az ipari és technológiai miniszter tartott előadást a Magyar Meteorológiai Társaság vándorgyűlésén.

A Telex beszámolója szerint mintegy ötven tüntető, újságírók, fotósok várták Palovicsot, hogy értékelhető magyarázatot kapjanak az OMSZ vezetésének kirúgásáról. A lap korábban regisztráltatta magát az eseményre és el is fogadták a regisztrációt, de az egyetem végül közölte, nem nyilvános a a miniszter előadása.

Az újságíróknak a helyszínen azt mondták: Palkovics László válaszolni fog a sajtó kérdéseire az ajtó előtt. Hosszú várakozás után kijött az épületből miniszter, akit Bedő Dávid, a Momentum országgyűlési képviselője fogadott.

Arról kérdezte a képviselő, hogy felelősségre fogják-e vonni például Nagy Mártont a gazdasági nehézségek miatt, Matolcsy Györgyöt a gyenge euró miatt, vagy Navracsics Tibort, amiért még mindig nem kerültek haza az uniós pénzek. 

Túlértékeli az ipari miniszter szerepét a kormányban

- reagált az ipari miniszter a felvetésre.

Palkovics állítása szerint megtapsolták az előadását, amely arról szólt, hogy „hogyan fogják tudni az egész meteorológus szakmát továbbfejleszteni”. 

Arra az újságírói kérdésre, hogy miért rúgta ki az OMSZ két vezetőjét, Palkovics rövidre zárta a kérdést.

Nem velük kívántam együttműködni. Pintér Sándort sem kérdezte meg senki, hogy miért váltott le egyszerre négy rendőrfőkapitányt. Szerintem nekem sem kell indokolni a döntést.

Szintén a sajtósok felvetésére ugyanakkor arra is utalt, hogy a tűzijáték lefújásáért nemcsak az OMSZ, hanem az operatív törzs, és annak vezetője, Kovács Zoltán államtitkár is felelős.