Paulo Coelho alapítványt hoz létre - ajándék idézetekkel!

Az alapítványt egy genfi lakóépület 200 négyzetméteres földszintjén rendezték be, benne áll már az író copacabanai íróasztala, amelyen legtöbb példányban eladott regényét, az 1987-es Egy mágus naplóját alkotta.

Engem a boldogság a legkevésbé sem érdekel. Én nem boldogan akarok élni, hanem szerelmesen, ami veszélyes, hiszen soha nem tudhatjuk, mi vár ránk. (Paulo Coelho)

A tematikus kiállításoknak otthont adó alapítvány 2015 első felében nyílik, ám az író a róla szóló dokumentumok mindegyikét "elhelyezi" virtuális múzeumában, melyet Felhőnek (Nuvem) keresztelt.

Nem te választod az életedet: ő választ téged. Nem értheted meg, miért jut neked több öröm vagy több szomorúság. Csak fogadd el és menj tovább. Az életünket nem választhatjuk meg, de azt mi döntjük el, hogy mit kezdünk a kapott örömökkel és bánatokkal. (Paulo Coelho)

A Felhőben mintegy 80 ezer dokumentumot - leveleket, az író kéziratait, kiadói szerződéseket az egész világról, Coelho dalainak vázlatait -, több ezer fotót, rajongói ajándékokat, könyvei megjelenését hirdető plakátokat lehet majd látni. A gyűjtemény a múlt héten érkezett meg Brazíliából - olvasható az Épocában.

Keresd azoknak a társaságát, akik az öröm óráiban melletted vannak. Mert az ő lelkükben nyoma sincs a féltékenységnek vagy irigységnek: csak boldogok, ha boldognak látnak téged. (Paulo Coelho)

"Mindent felteszek a Felhőbe, ebbe az online múzeumba, hogy minden olvasóm megtekinthesse a kiállítást. Túlságosan erős korlátozás lenne falak közé zárni a kollekciót, nem szeretném, ha mindenkinek Svájcba kellene jönnie, ha találkozni akarna velem. A Felhő demokratikussá teszi ezt a találkozót" - hangoztatta Az alkimista szerzője.

Képzelj el egy repülő madársereget. Na? Hány madarat láttál? Tizenegyet? Tizenkilencet? Ötöt? Van némi fogalmad róla, de a pontos számot nem tudod. Akkor honnan jött ez a gondolat? Valaki odatette. Valaki, aki tudja a madarak pontos számát. És a fákét, a kövekét, a virágokét. Valaki, aki ezekben a századmásodpercekben is gondoskodik rólad, és megmutatja neked a hatalmát. (Paulo Coelho)

Tetszettek a bölcsességek? Ossza, lájkolja, ajánlja, tweetelje, küldje el ismerőseinek e-mailben, faxon, postán!