A pécsi civilek és a TASZ beperlik Hoppál Pétert és Páva Zsoltot

Megunták a Soros-hisztit.

A Nyílt Társadalom Alapítvány (OSI) Baranya megyében is támogatott néhány szervezetet, a helyi Fidesz ezt nem tolerálja, ezért hadjáratba kezdett ellenük. A tanodát működtető pécsi Emberség Erejével Alapítvány is kapott pénzt, hogy azt osszák el a dél-magyarországi civil szervezetek között. A pécsi közgyűlés ennek hatására nyilatkozatot fogadott el velük szemben, azzal vádolták őket, hogy migránsokat akarnak a városba telepíteni, ezért felszólították a helyi ingatlantulajdonosokat, hogy ne adjanak nekik bérbe semmilyen helyiséget.

A beígért bérleti lehetőséget is visszamondta az egyik ingatlantulajdonos, később több gyalázkodó levelet kaptak. Ennek hatására az alapítvány úgy döntött, hogy a TASZ segítségével személyiségi jogi pert indít Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata, valamint Páva Zsolt polgármester és Hoppál Péter országgyűlési képviselő ellen, mert szerintük

"megsértették az alapítvány jó hírnevét, vele szemben hátrányos megkülönböztetésre buzdítottak, körülette ellenséges környezetet alakítottak ki"

 - írja a 444.

(fotó: Páva Zsolt és Hoppál Péter - Sóki Tamás / MTI)