Január 23-ától egyhetes sztrájkot hirdetett a PDSZ

Január 23-ától egyhetes sztrájkot hirdetett a PDSZ

Miután szombaton Budapesten ért véget a 180 kilométeres távot 6 nap alatt teljesítő tudásmenet, a Kölcsey Ferenc Gimnázium előtt, a szervezők közölték, hogy folytatják a tiltakozásokat. A demonstráció után a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete (PDSZ) közleményben jelezte, hogy rendkívüli kongresszusuk úgy döntött, folytatják a munkabeszüntetéseket és továbbra is érvényben tartják a gördülő sztrájk meghirdetése.

A 21-i központi középiskolai felvételi utáni hétfőtől,  január 23-tól hét napig tartó országos sztrájknapokat hirdetnek (tiszteletben tartva a szülők jogos elvárását, hogy a gyerekek ne szenvedjenek hátrányt a felkészülésben). Ehhez minden intézmény, közösség saját megoldásokkal tud csatlakozni. A 23-i sztrájkot legkésőbb január 16-án 16 óráig be kell jelenteni.

Ez az akció azzal záródik, hogy január 31-re, az egy évvel ezelőtt lebonyolított figyelmeztető sztrájk évfordulójára meghirdetjük a SZOLIDARITÁS NAPJÁT

- jelentette be a PDSZ Országos Választmánya hangsúlyozva, hogy csatlakozásra hívják a szakszervezeteket, civil szervezeket és az állampolgárokat.