Sokan csatlakoznak a fővárosba érkező Tudásmenethez

Sokan csatlakoznak a fővárosba érkező Tudásmenethez

Ma délután véget ér a Tudásmenet címmel meghirdetett hatnapos budapesti oktatási menetelés amely január 2-án a miskolci Hermann Ottó Gimnáziumtól indult és ma délután fél 5-re érkezik a budapesti Kölcsey Ferenc Gimnázium elé ahonnan polgári engedetlenség miatt kiutasították az első női tanárokat.

A mfor.hu beszámolója szerint útközben és a színpadokon oktatási fórumokon nagy mennyiségű tapasztalatot gyűjthettek a felvonulás szervezői az oktatási rendszer elviselhetetlen állapotáról. Biztató volt a tanárok követeléseire kapott nagy együttérzés is.

Ez a rendhagyó és eddig egyedülálló akció, amely fizikai kihívást is jelentett a résztvevők számára, egyben a jobb, jövőorientált oktatásért küzdő mozgalom is. Ez az állóképesség a sokszor kedvezőtlen körülmények között, önmagában tiszteletet követel

- fogalmaz a PDSZ Facebook-oldalán.

A tüntetés háziasszonya: Berta Beáta (Tanítanék, a budapesti Karinthy Frigyes Gimnázium tanára)

Felszólalók:
- Szűcs Tamás (PDSZ) és Totyik Tamás vagy Gosztonyi Gábor (PSZ)
- Strbka Anna, diák, (EDF) és Rácz Béla, roma közösségszervező, aktivista, szülő
- Felföldi Zsombor, diák (ADOM) és Rábai János, tanár (polgári engedetlenség miatt kirúgott a Karinthy Gimnáziumból)
- Bosák Levente, tanár (Pécsi Művészeti Gimnázium, Szakgimnázium és Technikum, polgári engedetlen, még állásban) és Tölgyfa Gergely, tanár (polgári engedetlenség miatt kirúgott a Pécsi Művészeti Gimnáziumból)
- Simkó Edit, tanár (polgári engedetlen, benyújtotta felmondását)
- Pilz Olivér, tanár (Tanítanék, Miskolci Herman Ottó Gimnázium – még állásban) és Törley Katalin, tanár (Tanítanék, polgári engedetlenség miatt kirúgott a Kölcsey Gimnáziumból)

A helyszíni beszámolók alapján a menet elindult az Örs vezér térről és a többszáz résztvevőhöz folyamatosan csatlakoznak.