Pedofil sorozatgyilkost gyanúsítanak a 12 éve eltűnt brit kislány ügyében

Pedofil sorozatgyilkost gyanúsítanak a 12 éve eltűnt brit kislány ügyében

A 48 éves Martin Ney-t gyanúsítják Madeleine McCann ügyében - írja az Independent. A német férfi 2012 óta egy németországi börtönben ül 3 gyermek meggyilkolása és legalább 40 másik fiatal zaklatása miatt. Ezelőtt csak annyit lehetett tudni az új gyanúsítottról, hogy egy külföldi pedofil, akire a Scotland Yard nyomozói figyeltek fel.

Ney 1992 és 2004 között három kisfiút gyilkolt meg, amiért életfogytiglani börtönre ítélték. Még másik két gyilkossággal is gyanúsítják, de azokat egyelőre nem sikerült rábizonyítani. 

Az új gyanúsított 2007 májusában, pont Portugáliában tartózkodott, ahol a brit kislány a családjával együtt nyaralt. A McCann-család szóvivője szerint a pedofilt kihallgatták már, viszont tagadta azt, hogy köze lenne a gyermek eltűnéséhez.

Madeleine McCann még 2007 májusában tűnt el Portugáliában, ahol az akkor alig négyéves brit kislány a családjával nyaralt. Szülei a barátaikkal vacsoráztak a hotel éttermében, a gyermeket testvérével együtt a szálláson hagyták. Kezdetben a szülőket is gyanúsították, de a nyomozást 15 hónap múlva leállították, mert nem találtak semmilyen nyomot, amin elindulhattak volna. Az is nehezítette a hatóságok munkáját, hogy nem volt gördülékeny az információcsere a brit és a portugál nyomozók között. Az ügyet 2012-ben újranyitották.