Pharaon úgy kapott tartózkodási engedélyt, hogy még ujjlenyomatot sem kértek tőle

Neki mindent lehet?

A terrorizmus támogatásáért is körözött szaúdi milliárdos, Ghaith Pharaon 2014 elején tartózkodási engedélyt kapott hazánkban, ami 2016. november 1-jén járt le, értesült a Heti Válasz.

Belügyminisztérium: Pharaon nem járt Magyarországon

A minisztérium ezt azután közölte, hogy a Demokratikus Koalíció vizsgálatot követelt.A BM reagálásában az áll, hogy "Ghaith Pharaon" néven aposztrofált személyt az Interpol 1992. augusztus 8-án kibocsátott körözésébentizenegy egymástól eltérő névvel,négy egymástól eltérő születési idővel,két egymástól eltérő születési hellyel keresi az Amerikai Egyesült Államok nyomozóhatósága.

A Belügyminisztérium a lapnak küldött egy szavas ("nem") válaszából kiderül, hogy bár tartózkodási engedélye volt Pharaonnak, de sem ujjlenyomatot, sem pedig biometrikus azonosítót nem szereztek be az Orbán Viktor környezetében feltűnő szaúditól.

Pedig ez kötelező lett volna.

A lap egyébként emlékeztet: Kontrát Károly belügyi államtitkár a tartózkodási papír lejártának másnapján jelentette be a Magyar Időkben, hogy rögtön elkapják a szaúdi üzletembert, ha Magyarország területére lépne.