Pintér Sándor: tényleg rabkórház lesz Miskolcon

Egy nappal azután, hogy a miskolci Fidesz letagadta, Pintér Sándor belügyminiszter megerősítette.

A Jobbikot korábban a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága tájékoztatta a rabkórház Miskolcra költöztetéséről. Erre a miskolci Fidesznek hosszú hallgatás után annyi volt a válasza, hogy a Jobbik össze-vissza beszél, nincs is ilyen kormánydöntés.

Csakhogy az ellenzéki párt nemcsak a BVOP-tól kért tájékoztatást, hanem Pintér Sándor belügyminisztertől is, aki csütörtökön levélben közölte: a kormány a jelenlegi rabkórház kiváltására valóban új börtönkórházat létesít a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kórház szülészet-nőgyógyászati épületében. A beruházás 2018-ig kell, hogy elkészüljön.

Vajon a miskolci Fidesz szerint Pintér Sándor is össze-vissza beszél?

- tette fel a kérdést Jakab Péter. Szerinte az a városvezetés, amelyik egy ilyen döntésről nem tud, vagy tud, de elhallgatja a lakosság elől, alkalmatlan Miskolc képviseletére.

Jakab Péter felszólította Kriza Ákos polgármestert és Csöbör Katalin országgyűlési képviselőt, „szedjék végre össze a bátorságukat, és közöljék a rabkórházzal kapcsolatos álláspontjukat.” A politikus közölte: a megye és Miskolc betegellátásának biztonsága érdekében a Jobbik továbbra is a rabkórházról szóló döntés visszavonását sürgeti, ezért arra kérik a miskolci közgyűlést, szavazzák meg a Jobbik erről szóló határozati javaslatát.