Polt közölte, a NAV költségvetési csalás miatt nyomoz a CÖF plakátos cége ellen

Polt közölte, a NAV költségvetési csalás miatt nyomoz a CÖF plakátos cége ellen

A legfőbb ügyész részleteket viszont nem tudott elárulni, mivel egyelőre még csak felderítési szakaszban van a nyomozás.

Költségvetési csalás bűntette miatt rendelt el nyomozást a NAV a Civil Összefogás Fórum óriásplakátjait menedzselő cége, a Kövess minket 2022 Kft. ellen – derült ki Polt Péter közléséből, amit a 24.hu szúrt ki.

A legfőbb ügyész Vadai Ágnes DK-s képviselő kérdésére válaszolt ma, ebben írt a nyomozás tényéről.

Vadai még tavaly szeptemberben kérdezte meg Polttól, honnan volt 1 milliárd forintja az első két évét 300 millió forintos veszteséggel záró cégnek.

A legfőbb ügyész akkor a kérdést feljelentésként értékelte, megküldte kivizsgálásra a Nemzeti- Adó és Vámhivatal (NAV) Bűnügyi Főigazgatóságának.

Az adóhivatalt aztán az RTL kereste meg szeptember végén, hogy elindult-e a nyomozás az ügyben.

Mivel azonban az adóhatóság nem árult el semmit, a DK-s politikus ismét Polt Pétert kérdezte arról, hogy a korábbi kampány ügyében a feljelentés alapján mikor, milyen hatóság, milyen jogszabályi rendelkezése szerint, milyen jogalapra hivatkozva, tartalmilag milyen érdemi döntést hozott? Az ellenzéki képviselő arra is kíváncsi volt, hogy amennyiben nyomoznak, akkor kivel szemben, milyen bűncselekmény gyanúja miatt.

Polt Péter április 15-én, vagyis mai napon szignózott válaszában közölte, a

NAV Bűnügyi Főigazgatóság Központi Nyomozó Főosztálya költségvetési csalás bűntette miatt rendelte el a nyomozást még tavaly októberben.

Az egyelőre még felderítési szakaszban lévő nyomozást a IX. kerületi ügyészség felügyeli. Polt emlékeztetett arra, hogy a törvény szerint a vádhatóság az irányítási jogot csak a vizsgálati szakban, a gyanúsítotti kihallgatás után veheti át.

Így viszont a válasz szerint a nyomozás egyéb részleteiről az ügyészség nem tudott tájékoztatást adni, vagyis az is homály, hogy az új, Dead Kennedy's punkzenekartól lopott, időközben Magyar Pétert a plakátra varázsoló kampány pénzügyeivel kapcsolatban is nyomoz-e a hatóság.

(Címlapkép: Orbán Viktor ügyvezető miniszterelnök, a Fidesz elnöke, az országgyűlési választásokon győztes Fidesz-KDNP pártszövetség miniszterelnök-jelöltje (b), Pintér Sándor ügyvezető belügyminiszter (k) és Polt Péter legfőbb ügyész beszélget az Országgyűlés alakuló ülésén az Országházban 2018. május 8-án. MTI Fotó: Koszticsák Szilárd)