Polt Péter indítványozta Magyar Péter mentelmi jogának felfüggesztését lopás miatt

Polt Péter indítványozta Magyar Péter mentelmi jogának felfüggesztését lopás miatt

A Tisza elnöke, EP-képviselője a nyár eleji incidens miatt kérnék számon, amikor az őt kamerázó mobilját a Dunába dobta. Közben elmondta, nem ül be a Fővárosi Közgyűlésbe, és elege van az embereknek a húszéves Gyurcsány-Orbán mutyiból.

Polt Péter legfőbb ügyész indítványt tett Magyar Péter európai parlamenti képviselő mentelmi jogának felfüggesztésére lopás miatt - tudatta a Legfőbb Ügyészség az MTI-vel csütörtökön.

Közölték:

a lopás bűncselekménye miatt a Központi Nyomozó Főügyészségen folyó nyomozás eredményeként Polt Péter indítványt tett az Európai Parlament elnökénél Magyar Péter EP-képviselő mentelmi jogának felfüggesztésére.

"A rendelkezésre álló adatok szerint Magyar Péter június 21-én hajnalban egy budapesti klubban szórakozott, ahol mások mellett a sértett is mobiltelefonjával videóra vette őt. Miután Magyar Péter és egyik társa észrevette, hogy a férfi felvételeket készít, szóváltásba keveredtek vele. A vita során Magyar Péter hirtelen mozdulattal kivette a sértett kezéből a telefont és zsebre tette. A telefont a sértett többszöri kérésére sem adta vissza, letagadta, hogy az nála lenne. Miután a szórakozóhelyet elhagyta, a Duna felé indult, őt többen, köztük a sértett, követte. A képviselő lesétált közvetlenül a vízpartra, és a telefont szándékosan a Dunába ejtette."

Ez a magatartás a lopás bűncselekménye törvényi tényállásának a megvalósítására alkalmas

- áll a közleményben.

A 100 ezer forintot meghaladó értékű telefon - rendőri intézkedés után - működőképesen került vissza a sértetthez.

A felmerült bizonyítékok alapján a legfőbb ügyész az Európai Parlament elnökénél Magyar Péter képviselő mentelmi jogának felfüggesztését indítványozta. A büntetőeljárás európai parlamenti képviselővel szembeni lefolytatására, s így a tényállás részleteinek további tisztázására a mentelmi jogának felfüggesztését követően nyílik lehetőség - írta a Legfőbb Ügyészség.

Magyar Péter nem ül be a Fővárosi Közgyűlésbe

Magyar Péter nem ül be a Fővárosi Közgyűlésbe, ezt Tisza Párt elnöke az M1-en és a Kossuth rádióban is leszögezte csütörtökön.

Az MTI híradásában az áll: Mindkét beszélgetésben Magyar Péter többször nem hagyta, hogy a riporter kérdezzen, illetve nem a konkrét kérdésekre válaszolt.

A Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában elmondta:

azért nem ül be a Fővárosi Közgyűlésbe, mert nem tud egyszerre "öt pozíciót" ellátni, nem tud európai parlamenti képviselő, pártelnök, a Tisza-szigetek szervezője lenni egyszerre.

Az M1 aktuális csatornán arról beszélt: mivel érzi annak felelősségét, hogy a budapestiek tíz képviselőt választottak a Tisza Párt színeiben, minden listavezetőt egyeztetésre hívott, Szentkirályi Alexandrát is, aki "nevetséges, gyerekes indokkal elutasítja ezt a megbeszélést".

Egyeztetett a többi frakcióvezetővel, és azt kérte a főpolgármestertől, mielőtt ők újra egyeztetnek, "üljön le mindenkivel, nézze meg az erőviszonyokat, a kéréseket", mert azt látja, van egy összesimulás, násztáncot járnak a kormányfővel, mindenféle ellentétes propagandával szemben folyik a közeledés - tette hozzá a Tisza Párt elnöke.

Nem vesz részt az óbaloldal és a Fidesz közt zajló "fővárosi mutyiban"

Szavai szerint "Karácsony Gergely néha már jobban követeli az olimpiát, mint a miniszterelnök", "lehetett látni, hogy egymást dicsérik az árvíz során", ott ült a kormányfő mellett nemcsak a főpolgármester, hanem az a Tordai Csaba ügyvéd is, aki a Bajnai-Gyurcsány kormánynak volt a háttérembere, és Kiss Ambrus főpolgármester-helyettes mellett a budapesti közgyűlés szürke eminenciása, általános meghatalmazással jár el a főpolgármester helyében minden ügyben Budapesten.

Magyar leszögezte,

nem mennek be a felügyelőbizottságokba, igazgatóságokba, a cégvezetésbe, nem vesznek részt ebben a "fővárosi mutyiban", ami az "óbaloldal és a Fidesz között eddig nagyon szépen zajlott".

Az ellenzéki politikus hozzáfűzte azt is:

Elege van az embereknek a húszéves Gyurcsány-Orbán mutyiból.

Egy olyan kormányból, amely tizennégy éve azt hazudja, vidékbarát, családbarát, keresztény, polgári, eközben megszüntetik a vasúti szárnyvonalakat, ugyanúgy, mint Gyurcsányék, több száz postát bezárnak anélkül, hogy egyeztetnének a helyiekkel - közölte.

Magyar Péter hozzáfűzte: sorra zárják be a vidéki szülészeteket és

"arról sem beszélnek ebben a köztelevízióban", hogy soha ilyen kevés gyermek nem született Magyarországon, demográfiai katasztrófa felé halad Magyarország, majdnem egymillió honfitársunk él ma külföldön.

A Tisza Párt elnöke úgy vélte, a Fővárosi Közgyűlésnél jobban érdekli az embereket, miért van a csőd szélén a főváros, amelytől 75 milliárd forintot "lop el vagy vesz el" szolidaritási adó címén évente a kormány, vagy miért van a csőd szélén Magyarország, miért omlott össze a költségvetés.

"Hogy lehet az, hogy amikor 2010-ben Orbán Viktor átvette a kormányzást, akkor 19 ezer milliárd forint volt a magyar államadósság, ma már 55 ezer milliárd forint, közben érkezett ide 40 ezer milliárd forint az uniótól, de közben szétesnek a közszolgáltatások, penészesek a kórházaink, nem működnek a liftek" - fűzte hozzá.

Magyar Péter az interjúban nehezményezte, hogy fél éven át egyszer sem hívták meg a köztelevízióba. Neki a miniszterelnökkel van elszámolnivalója, tőle szeretné megkérdezni, miként sikerült 14 év alatt év alatt Magyarországot az unió legszegényebb és hivatalosan legkorruptabb országává tenni.

A Tisza Párt elnöke a rádióban arra a kérdésre, hogy kik távoztak még a pártból a volt barátnőjén, Vogel Evelinen kívül, aki egy interjúban azt mondta, Magyar Péter mindenféle kapcsolatrendszer nélkül vágott bele a pártalapításba, és az ő barátai, ismeretségi körével sikerült pártot alapítani, közölte: nem tudja, mentek el és jöttek is, a párt erősebb, mint valaha, több tízezren szeretnének csatlakozni.

(Címlapkép: Magyar Péter/Facebook)