Portik-Rogán botrány: az ügyészség lehetőséget ad a bizonyítékok eltüntetésére

Vizsgálóbizottság felállítását kezdeményezi a Jobbik, kérik a lakosság segítségét is.

 
 

Zacskóban adott tízmilliót Rogánnak?

Mint ismert, Portik Tamás egy bírósági tárgyaláson azt mondta, kenőpénzt adott át Rogán Antalnak, hogy az V. kerületben jutányos áron juthassanak hozzá bizonyos ingatlanokhoz.

 
Az esetet követően Rogán azt állította, hogy nem találkozott Portik Tamással, a Fidesz pedig sajtóközleményt adott ki, de érdemi reakció vagy cáfolat nem érkezett.
 
Szilágyi elmondta: a Jobbik úgy döntött, a tettek mezejére lép, ezért elküldte az összes parlamenti párt frakciójának a határozati javaslatát, mely kezdeményezi egy vizsgálóbizottság felállítását, mely kivizsgálná Rogán és a kormány kapcsolatát az alvilági körökkel.
 
A Jobbik úgy gondolja, Orbánnak miniszterelnökként meg kéne szólalnia az ügyben és vizsgálatot kezdeményezni, de ez elmaradt, csakúgy, mint az ügyészség fellépése, akinek hivatalból el kellett volna indítania a nyomozást.
 
Szilágyi emlékeztetett: Hagyó Miklós esetében egy újságban tett nyilatkozat nyomán indult nyomozás, jelen esetben a bíróságon tett tanúvallomás ennél sokkal súlyosabb indok. A politikus figyelmeztetett:
 
az ügyészség késlekedése lehetőséget ad az esetleges bizonyítékok eltüntetésére vagy tanúk befolyásolására is.
 
A kormánypárti politikusok nem tettek eleget a Jobbik azon felszólításának sem, hogy jöjjenek haza az Európa-bajnokságról és egy rendkívüli ülésen mondják el álláspontjukat az üggyel kapcsolatban.
 
A Jobbik várja a képviselők támogató aláírását, hogy felállhasson a vizsgálóbizottság. Emellett kérik a lakosság segítségét, hogy amennyiben bárki bizonyítékokkal rendelkezik Portik Tamás és Rogán Antal, Habony Árpád vagy akár Andy Vajna kapcsolatáról, küldjék el azt az ellenzéki párt részére - mondta el Szilágyi György.