Tiltakoznak a váciak a postabezárás miatt, több mint kétezren ellenzik a döntést

Tiltakoznak a váciak a postabezárás miatt, több mint kétezren ellenzik a döntést

Holnap bezárják Vác három postájának egyikét is, az érintettek viszont ezt nem hagyják annyiban, ezért utcai tiltakozásuk után 2220 aláírással ellátott petíciót küldtek levélben a Magyar Posta vezetésének.

A posták átmeneti bezárási hulláma Vácot is érinti, ezért péntek délelőtt 10 órakor a város vezetője, önkormányzati képviselői és helybeliek közösen demonstrációt tartottak, hogy tiltakozásukat fejezzék ki az egyik helyi posta bezárása ellen. Ezenkívül feladták levélben petíciójukat a Magyar Posta igazgatójának a holnaptól bezárásra ítélt 3-as számú postahivatalban.

Ahogy arról korábban hírt adtunk, a Posta október végén közölt bejelentése alapján a költségcsökkentés érdekében országszerte 366 helyen szűnik meg ideiglenesen a postahivatal, és elbocsátanak 300 dolgozót is. Az utóbbi pár hét alatt több város kormánypárti polgármestere is kifejezte nemtetszését a postabezárások miatt.

Fehér Zsolt jobbikos önkormányzati képviselő az Alfahírnek arról beszélt, hogy november 12-ével Vác három postájából bezárják a Deákvár városrészben található kispostát. A központi döntés ellenzői pedig ennek nyomán aláírásgyűjtést indítottak.

A Vác alsóvárosát képviselő politikus szerint

mintegy száz lakos vett részt a péntek délelőtti demonstráción.

Elmondta azt is, hogy az eseményen többek között Matkovich Ilona, Vác pártfüggetlen polgármestere is beszédet mondott.

A Covid-lezárások idején már komoly nehézségeket okozott, főként az ott élő idősek számára, amikor bezárásra került a Földváry téri posta – emlékeztetett Fehér Zsolt.

Célunk, hogy valamilyen formában nyitva maradjon a váci 3-as számú postahivatal

– szögezte le Tótváradi-Nagy Bence, az Összefogás Vácért önkormányzati képviselője.

A deákvári városrész képviselője lapunknak elmondta, a helyiek által kispostaként emlegetett postahely körülbelül 15 ezer ember postai ügyintézését biztosítja.

Tótváradi-Nagy felidézte, amikor másfél héttel ezelőtt kiderült, hogy a körzetében található postát is be akarják zárni, rögtön levelet írtak a Magyar Posta vezetőségének, jelezve, hogy egyáltalán nem kis forgalmú postáról van szó, „hiszen folyamatosan áll a sor az utcán”. Hozzáfűzte:

„Aláírásgyűjtés is kezdődött, amely során két nap alatt 2220 aláírást gyűjtöttünk össze annak érdekében, hogy nyitva maradhasson a posta”.

A helyi politikus arról is beszélt, hogy az utcai tiltakozás végeztével az összegyűlt aláírásokat ma, az utolsó nyitvatartási napon ajánlott küldeményként feladták a Magyar Posta igazgatóságának, és ezt jelképesen a jelenlévő lakosokkal közösen tették meg.

Arra a kérdésre, mire számítanak a Posta vezetésétől, a váci képviselő azt felelte, hogy még a múlt heti megkeresésre sem válaszoltak, de mindenképp bízik a kölcsönös kommunikáció létrejöttében. Viszont addig is minden lehetőséget megragadnának, hogy ne zárjon be a kisposta.

Azt szeretnénk, ha más nem, akkor legalább csökkentett nyitvatartással, de működjön tovább Vác deákvári postája is

– húzta alá Tótváradi-Nagy Bence.