Potocskáné-Kőrösi Anita: a magyar munkavállalók ellen irányul a migránsmunkások betelepítése

Potocskáné-Kőrösi Anita: a magyar munkavállalók ellen irányul a migránsmunkások betelepítése

Kecskeméten is zajlik az ázsiai migránsmunkások betelepítése. Milliárdokat pumpálnak a munkásszállók építésébe, miközben ezeket a pénzeket a magyarok lakhatására és bérük emelésére is fordíthatnák - mondta Lejer Zoltán, a Szövetség a Hírös Városért Egyesület önkormányzati képviselője.

Migránsmunkások helyett normális béreket+ címmel tartott sajtótájékoztatót kedden Kecskeméten Potocskáné-Kőrösi Anita, a Jobbik-Konzervatívok elnökhelyettese és Lejer Zoltán jobbikos politikus, a Szövetség a Hírös Városért Egyesület önkormányzati képviselője.

Potocskáné-Kőrösi Anita jelezte, már két hete járják az országot és azokat a nagyvárosokat és kistelepüléseket aláírásgyűjtő kampányukkal, ahol már tömegével megjelentek a migránsmunkások.

Mint mondta, ezt a folyamatot a Fidesz-kormányzat idézte elő, ráadásul Orbán Viktor maga is elmondta, hogy ötszázezer vendégmunkást (értsd: migránsmunkást) kell az országba hozni. Csakhogy ez azt a veszélyt rejti magában, hogy a harmadik világból érkezők elveszik a magyarok munkáját, holott az Orbán-kormány évekkel ezelőtt közpénzmilliárdokból, óriásiplakátokon hirdette a jól ismert szlogent, miszerint “Ha Magyarországra jössz, nem veheted el a magyarok munkáját!

A konzervatív párt országgyűlési képviselője úgy látja,

ez most mégis megtörténik, aminek egy olyan országos szinten tapasztalható következménye is van, hogy letörik a magyarok bérét.

Kifejtette: nem elég, hogy a migránsmunkások olcsóbban vállalják az adott munkát, hanem még a szállásukat és egyéb juttatásaikat is a munkáltatóknak kell állniuk, tehát ez kifejezetten a magyar munkavállalók ellen irányuló kormányzati intézkedés.

A Jobbik-Konzervatívok határozottan elítéli ezt, már csak azért is, mert a betelepülő migránsmunkások a magyar kulturális egységet is megbonthatják

- fogalmazott.

Ígérete szerint mindent megtesznek az Orbán-terv ellen, ezért is mentek hétfőn az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság elé, hogy lezárják azt az épületet, ahol a különféle engedélyeket és papírokat állítják ki a harmadik világból érkező migránsmunkásoknak. A konzervatív párt képviselőit egyébként igazoltatta a rendőrség, de semmibe sem tudtak belekötni.

Potocskáné-Kőrösi Anita megjegyezte: a Fidesz gazdaságpolitikája elhibázott, nem véletlenül van rekordmértékű infláció Magyarországon, a költségvetésben pedig óriási lyukak tátonganak.

Lejer Zoltán a kecskeméti helyzetről szólva elmondta, a helyi munkavállalók is látják már, hogy megjelentek a városban a kormány által betelepített, keleti országokból származó migránsmunkások.

De vajon olcsóbbak-e ezek a távolkeleti munkavállalók akkor, amikor a központi költségvetésből milliárdok kerültek Kecskemétre, és olyan munkásszállók épültek a homokbányára, amelyek a fiatalok lakhatását segítette volna?

- tette fel a kérdést a jobbikos politikus.

Lejer szerint a Fidesz-kormány elhibázott liberális gazdaságpolitikájának ékes bizonyítéka az, hogy olcsó munkaerővel próbálja ellátni a külföldi multinacionális cégeket és milliárdokat pumpálnak a munkásszállók építésébe, miközben ezeket a pénzeket a magyarok lakhatására és bérük emelésére is fordíthatnák. A Szövetség a Hírös Városért Egyesület önkormányzati képviselője hangsúlyozta, sajnos már budapesti albérletárakkal találkoznak a helyi fiatalok, állami segítség híján pedigt csak a külföldre vándorlás marad nekik.

(Címlapkép: Béli Balázs/Alfahír)