A Liverpool és a Manchester City is képes uralni az európai klubfutballt

A Liverpool és a Manchester City is képes uralni az európai klubfutballt

A Premier League két jelenlegi legjobb csapata, a Liverpool és a Manchester City is rendelkezik azzal a potenciállal, hogy uralja az európai klubfutballt

- véli Graeme Souness korábbi skót válogatott labdarúgó, aki a Liverpoolnak játékosa és edzője is volt.

Az éllovas szerdán 4-0-ra verte a Crystal Palace-t, ezzel nagyon közel került ahhoz hogy harminc év szünet után bajnokságot nyerjen, míg a második helyezett, címvédő Manchester City két nappal korábban 5-0-ra nyert a Burnley ellen.

Souness a Sky Sportsnak úgy nyilatkozott, hogy a két élcsapat különböző stílusban futballozik, de mindegyik olyan teljesítményt nyújt, melyet érdemes nézni. Hozzátette: ha a Liverpollal játszik egy csapat, háborúra kell készülnie, ha a Cityvel, akkor pedig arra számíthatnak a játékosok, hogy folyamatosan kipasszolják őket.

Jamie Redknapp korábbi angol válogatott középpályás, aki több mint tíz éven át volt a Liverpool labdarúgója, a két csapat stílusának összehasonlításáról folyó vitát Cristiano Ronaldo és Lionel Messi "versenyfutásához" hasonlította.

"Ez olyan, mint amikor arról beszélünk Messti vagy Ronaldo játékát kedveljük-e jobban. Mindegyik csodálatos abban, amit csinál"

- szögezte le.

A Liverpool már csütörtökön (ma) bajnok lesz, ha a City nem tud nyerni a Chelsea ellen. Amennyiben a manchesteri csapat győz, jövő csütörtökön éppen ellene biztosíthatja be elsőségét Jürgen Klopp együttese.

A védő Trent Alexander-Arnold a 4-0-s szerdai siker után úgy nyilatkozott, nem foglalkoznak azzal, hogy a City veszít-e pontokat, a sorsuk a saját kezükben van.

A Liverpool akár még rekordot is dönthet, hét fordulóval a PL vége előtt 86 ponttal áll a tabella élén, így esélye van megjavítani a Citynek a 2017-2018-as idényben elért 100-as csúcsát.

(MTI nyomán)