Oroszországban hirdetnék a családvédelmi akcióterv sikerességét

Oroszországban hirdetnék a családvédelmi akcióterv sikerességét

Az orosz állami propaganda tévén fogják riportban magasztalni az Orbán-kormány családvédelmi akciótervét. 

A Pervij Kanal Oroszország egyik legnagyobb kereskedelmi csatornája, amelyben orosz kormánynak 51%-os tulajdonrésze van. Székhelye és műszaki bázisa a Moszkva városában van,

A riportot a "A mások élete" című televíziós műsor készíti el, amelyben szeretnék az Orbán-kormány családpolitikáját hirdetni. 

A szóban forgó rész leírása szerint: 
"Magyarországon egy anya otthon maradhat a gyermekével a gyermek 3 éves koráig, valamint akár 8 évig is, ha több mint 3 gyermeket nevelnek a családban. Ez azt jelenti, hogy egy anya akár 15 évig is otthon maradhat gyermekeivel. Ezekről az információkról mindenképpen szólni szeretnénk. Szeretnénk feltenni családtámogatási programokkal kapcsolatos kérdéseket is. Hogyan támogatják Magyarországon egy ilyen család építkezését, lakás- vagy autóvásárlását?  Szívesen találkoznánk olyan családdal is, amelyik éppen most építkezik, a közelmúltban lakást vagy autót vásárolt. Érdekes volna számunkra olyan családdal találkozni, ahol az anya nem ment vissza a munkahelyre, hanem otthon maradt a gyermekekkel már több éve."

A műsor elkészítését egyébként Oroszország Magyarországi Nagykövetsége is támogatja.