Remek üzlet a Puskás: Hernádi Zsolt MOL-vezér rendezvénytechnikával foglalkozó cége is nyert egy 15 milliós szerződést

Remek üzlet a Puskás: Hernádi Zsolt MOL-vezér rendezvénytechnikával foglalkozó cége is nyert egy 15 milliós szerződést

Ismét igazolást nyert, hogy a Nemzeti Sportközpontok (NSK) nem fukarkodik a pénzzel, ha a Puskás Arénáról beszélünk: az állami szervezet idén június 22-én kötött szerződést a Visual Europe Production Kft.-vel technikai humánerőforrás igénybevétele címen. A cégnek még ebben az évben 14,9 millió forintot fizetnek.

Érdemes itt megjegyezni, hogy

a Visual Europe Production többségi tulajdonosa a Gran Private Equity Zrt. nevű cégen keresztül Hernádi Zsolt, a MOL elnök-vezérigazgatója.

A 30 milliárd forintra becsült saját vagyonnal rendelkező Hernádi Zsolt tehát egyre szorosabban kapcsolódik a Puskáshoz: hiszen július végén

Csányi Sándor MLSZ-elnökkel közösen jelentették be, hogy a 2020/21-es szezontól a MOL lesz a labdarúgó Magyar Kupa névadó szponzora, a döntőnek 2021-ben is a Puskás Aréna fog otthonául szolgálni.

A Visual Europe Production Kft.-nek egyébként nem lehet oka panaszra, hiszen a 2018-as 95 millió forintos forgalmat 2019-ben 1,1 milliárd forintra tornázta fel, ami 68 millió forintos profithoz volt elég. Hernádi Zsolt cége pedig nem csak a Puskás Arénában mozoghat már-már otthonosan: a Várkert Bazár rendezvényeinél is segítő jobbot nyújtanak.

Közel 2 milliárd forintba kerülhet egy évre a Puskás Aréna őrzése

Egy évre 1,8 milliárd forintot szán a Nemzeti Sportközpontok a Puskás Aréna őrzésére - hivatkozik az Mfor.hu, az Elektronikus Közbeszerzési Rendszerben elérhető dokumentumra.

Az NSK egyébként minden fillérre gondosan ügyel: a Puskas.com Kft.-vel kötött 3 éves szerződést a Puskás-névhasználatra összesen 15 millió forint értékben. A Puskas.com Kft. egyik tulajdonosa pedig Szöllőssi György, a Nemzeti Sport főszerkesztője, akit Szijjártó Péter külügyminiszter javaslatára 2017 tavaszán Áder János köztársasági elnök rendkívüli és meghatalmazott nagykövetté nevezett ki.

A legnagyobb szerződések azonban még váratnak magukra: 1,8 milliárd forintot szánnak a Puskás Aréna biztonságára (az „alap üzemelési” őrzési feladatokat a tervek szerint naponta egyszerre tizenketten látják majd el).