Putyin az orosz-ukrán háborút dicsőítő múzeumok létrehozását rendelte el

Putyin az orosz-ukrán háborút dicsőítő múzeumok létrehozását rendelte el

Az orosz elnök utasította a kormányt, hogy az új múzeumok mutassák be "a különleges katonai művelet eseményeit és a műveletekben részt vevők hőstetteit".

Vlagyimir Putyin orosz elnök utasította az orosz kormányt, hogy kezdje meg a Moszkva ukrajnai háborújának szentelt múzeumok létrehozását - adta hírül az MTI.

Az új regionális és önkormányzati múzeumoknak "a különleges katonai művelet eseményeit és a műveletekben részt vevők hőstetteit" kell bemutatniuk

a Kreml csütörtöki közleménye szerint.

Az orosz elnök rendeletére az illetékes hatóságok kötelesek a múzeumok rendelkezésére bocsátani "a különleges katonai művelethez kapcsolódó műtárgyakat".

Putyin a kabinet feladatául tűzte ki azt is, hogy kidolgozza, hogyan lehet az oktatási rendszerbe beilleszteni a különleges katonai művelet tanulmányozását.

Oroszországban számos múzeum, kiállítás és emlékmű idézi fel az ország múltjának, különösen a második világháború alatti időszaknak a katonai hőstetteit.

(Címlapkép: Vlagyimir Putyin orosz elnök a Moszkva melletti vidéki rezidenciáján, Novo-Ogarjovóban 2023. április 20-án. MTI/EPA/Szputnyik/Kreml/Pool/Alekszej Babuskin)