Ragasztós bottal fosztogatta a templomi perselyeket egy honfitársunk Ausztriában

Volt olyan templom, ahonnan 100 eurót lopott, de volt olyan is, ahol csak 2 eurót talált.

Még szerencse, hogy vannak az országban olyan, derék honfitársaink, akik külföldön, jelen esetben a szomszédos Ausztriában is terjesztik az ország jó hírét.  Egy dabasi férfi például ragadós bottal fosztogatta az osztrák templomok perselyeit.  Ezért a nemes cselekedetéért üzletszerűen elkövetett lopással vádolja a Pest Megyei Főügyészség.

A lap beszámolója szerint a pofátlan tolvaj az interneten feladott apróhirdetéssel napidíj ellenében keresett egy sofőrt, aki Ausztriában fuvarozta őt, mit sem sejtve a vádlott úti céljáról.

A vádlott 2013 áprilisában Grazba, Klagenfurtba, Villachba és számos kisebb osztrák településre, így Wolfsbergbe, Völkermarktba, Maria Luggauba, Kötsachba jutott el. Volt olyan templom, ahonnan 100 eurót lopott, de volt olyan is, ahol csak 2 eurót talált. Összesen mintegy 70 ezer forintnak megfelelő összeghez jutott hozzá. A gyanúsítottat egy osztrák rendőr érte tetten, megtalálta nála a ragasztós végű botot, valamint a lopott pénz egy részét. A magyar hatóságok az osztrákoktól vették át az ügyet.