"Rákosi a tíz ujját megnyalná Tarlós István eljárásmódja után"


Az sem mondható elegánsnak, amikor egyes előterjesztéseket a napirendről a narancsos többség nemes egyszerűséggel levesz az ülésnap kezdetén, hogy azokról vitatkozni se lehessen, az viszont jogállami keretek között nem minősíthető, amikor még csak meg sem jelenhetnek az elkészített előterjesztések, azok nem kerülnek nyilvánosságra - fogalmaz Tokody.

A cenzúrának áldozatul esett előterjesztések között szerepelt egyebek mellett az 1-es villamos új szakaszával kapcsolatos problémák vizsgálatának és azok mielőbbi megoldásának kezdeményezése, a felelősök körének megállapítása, valamint a fővárosi érdekek érvényesítése velük szemben. Úgy tűnik, Tarlós Istvánt nem érdeklik az 1-es villamos fülsüketítő csikorgásából adódó lakossági panaszok, sem a júniusi melegben eldeformálódó sínek, sem pedig az elhibázott forgalomtechnikai megoldások, és láthatóan rendkívül kínosnak érzi, amikor a Jobbik a felelősség kérdését feszegeti.

Ugyanígy nem kerül napirendre az a közvilágítás javítását célzó napirend sem, amely egy olyan helyszínen javasolt volna előrelépést az ügyben, ahol éppen ebben a hónapban is bűncselekmény történt a közvilágítás elégtelensége miatt, mely tényre rendőrségi jegyzőkönyv is rámutat.

Budapest főpolgármestere szintén nem akar hallani arról, hogy a magyar fővárosban a mai napig az első vörös diktatúra, az ún. vörös terror két népbiztosának nevét viseli egy-egy közterület. Ez persze valamelyest érthető, hiszen azok éppen a III. kerületben találhatóak, ahol Tarlós Istvánt húszéves polgármestersége alatt ez egyáltalán nem zavarta.

Felszólítom Tarlós Istvánt, hogy viselkedjen felelős politikusként, és ha már a problémák megoldása mellett azok kimondásától is idegenkedik, legalább ne akarja megakadályozni, hogy más ezt megtegye helyette - zárul Tokody közleménye.