Rendkívüli: Gyilkossággal gyanúsítják a fideszes képviselőt

Egy évekkel ezelőtt eltűnt férfi meggyilkolása miatt nyomoz a rendőrség. 

A Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság csütörtöki közleménye szerint, egy dunaföldvári férfi több mint két évvel ezelőtti eltűnése ügyében emberölés elkövetésének megalapozott gyanúja miatt, idén január 5-én nyomozást rendeltek el.
 
Az üggyel összefüggésben, szerda hajnalban két gyanúsítottat az illetékes bíróság előzetes letartóztatásba helyezett. Ellenük emberölés bűntett megalapozott gyanúja miatt folyik eljárás. 
 
A helyi ügyekre általában meglehetősen jó rálátással bíró portál, a castellum.do "több megbízható forrás egymástól független, egybehangzó állítására" hivatkozva azt írja, hogy az egyik férfi
a dunaújvárosi önkormányzat egyik fideszes képviselője, Gál Roland. 
 
Az alfahir.hu szintén utánajárt helyi lakosoknál, akik megerősítették a pletykát, miszerint egy fideszes képviselőt helyeztek előzetes letartóztatásba.  
 
Többen úgy tudják, hogy a másik letartóztatott férfi Gál Roland (volt?) apósa. Gál egyébként több helyi szerint
a városban ismert Sztojka családba
házasodott be.
 
Külön érdekesség, hogy Gál az önkormányzatban a Közbiztonsági Társadalmi Kapcsolatok Bizottságának az elnöke  volt 2010-2014 között . Jelenleg az önkormányzat közbiztonsági (!) tanácsnoka.
 
A városatyak.hu-n pedig az olvasható, hogy ő a helyi Fidelitas elnöke is. A Fidelitas honlapjáról továbbá annyi derül ki, hogy 2009-ben Fejér megyei alelnöknek választották.
 
A szerda hajnali előállítás után csütörtökön este ismét megjelentek egy Petőfi utcai ház előtt a nyomozók. Portálunk úgy tudja, hogy nagy erőkkel keresnek valamit, könnyen lehet, hogy az áldozat holttestét
 
 
A vizsgálatok helyszíne a GoogleMaps 2011-es felvételén (forrás: castellum.do)
 
A helyi portál információi szerint a gyilkosság áldozata egy vállalkozó, aki még 2013-ban tűnt el. Amennyiben ez igaz, akkor könnyen lehet, hogy arról a dunaföldvári Molnár Antalról van szó, akit 2013 májusa óta keres a paksi rendőrség. Ezt támaszthatja alá az is, hogy a nyomozást nem a városi és nem is a megyei rendőrök folytatják le, hanem a nyomozók Tolna megyéből érkeztek a városba (ahol ugyebár Paks és Dunaföldvár is található).
 
A duol.hu a Petőfi utcai helyszínelésről így számolt be:
"egy rendőrségi mikrobuszt láttunk, a magas deszkakerítéses ingatlan udvarán pedig egy nagy, fehér sátrat, körülötte helyszínelő rendőrök mozogtak (...) betondarabokkal megrakott talicskákat toltak munkások". 

A lap hozzáteszi azt is, hogy soha nem tapasztalt még "rendőrségi ügyben olyan elzárkózást, mint most". A dunaujvaros.com pedig azt írta, hogy a fotósuknak a helyszínelők megtiltották, hogy fényképet készítsen.
 
Nem lehet könnyű most a dunaújvárosiak élete, hiszen ráadásként hónapok óta nehezíti meg az életüket a több súlyos gázolásos balesetet okozó rossz közvilágítás is, amely miatt szintén nyomozás folyik