Retteg és fenyeget a Fidesz: Orbánt küldik Tapolcára, nyilasozzák a Jobbikot

A Jobbik Lázár szerint egy nyilas párt, amivel nem működnének együtt. Burkolt fenyegetés a választóknak a csúcsminisztertől.

Lázár az ehhez kapcsolódó kérdésre azt felelte: a miniszterelnöknek ott a helye Tapolcán. Azt mondta: azért dolgoznak Tapolcán, hogy Lasztovicza Jenő tragikus halála után a választópolgárok bizalmát megőrizzék. "Ha megkapjuk a bizalmat, azt megszolgáljuk, hogyha nem, akkor tiszteletben tartjuk a választások eredményét" - fogalmazott, kőkeményen dolgozó, kiváló jelöltnek nevezve a Fidesz-KDNP-s Fenyvesi Zoltánt, aki értékelése szerint alkalmas a közös munkára. Az ő kihívója, a győzelemre esélyes jobbikos Rig Lajos.

A fenyegetés sem maradt el

A miniszterelnökséget vezető miniszter az Alfahir.hu kérdésére megerősítette a múlt héten az Index.hu-nak mondottakat, vagyis, hogy egy kifejezetten nyilas pártnak találja a Jobbikot, amire "nincs szüksége az országnak". Sőt, Ő már 2006-ban - egy korábbi nyilatkozatban is - ezt mondta. A sajtótájékoztatón ugyanakkor a tapolcai időközi választás kapcsán úgy fogalmazott: a kormány nem tervezi, hogy "akár nyilasokkal, vagy kommunistákkal együtt dolgozna, ezt a választókerületben mindenkinek érdemben mérlegelnie kell".
 
Mint ismert, Lázár János személyes tanácsadója az a Zoltai Gusztáv, aki több mint húsz évig volt kirobbanthatatlan a Mazsihisz vezetői székéből. Az egykori munkásőr 2014 tavaszán mondott le a Mazsihisz ügyvezető igazgatói posztjáról, majd jó káderhez méltóan szeptember óta már Lázár Jánosnak osztogat tanácsokat. Kinevezésével a cél - nem is annyira titkoltan - az volt, hogy javítsa a magyarországi zsidó közösség és a kormány kapcsolatát.
 
Látva a nagy igyekezetet, és az agy nélküli, teljesen értelmetlen nyilasozást - ennek a célnak meg is próbálnak felelni.