Rogán Antal szerint a liberális közgazdászok jelentik a legnagyobb veszélyt Magyarországra

Rogán Antal szerint a liberális közgazdászok jelentik a legnagyobb veszélyt Magyarországra

A propagandaminiszter mindezt Magyar Péter fotóját mutogatva illusztrálta a NER-esek új generációja számára szervezett Tranzit Fesztiválon. Az akkumulátorgyárak támogatásáról szólva elmondta, hogy az jelenti a magyar gazdaság jövőjét.

A NER elitje által szépen belakott Tihanyban rendezett Tranzit Fesztiválra a fideszes propagandamédiumok kivételével évek óta nem engedik be a sajtót. Az előadások jó részét viszont idén közvetítik a facebookon, így megtudhatjuk, miről beszélt a belső körhöz tartozó fiataloknak Rogán Antal.

Rogán szerint a magyar gazdaságpolitika alapja a munkaalapú társadalom, a foglalkoztatottságot segítő adópolitika, a családtámogatások és a rezsicsökkentés.

Ezek közül a foglalkoztatottság kérdését emelte ki. A Fidesz 2010-ben hirdette meg munkaalapú gazdaságot, és Rogán szerint az elmúlt 14 évben sikerrel jártak: ma 1 millióval több munkahely van az országban, mint 2010-ben, és radikálisan csökkent a munkanélküliség mértéke – jelentette ki.

A propagandaminiszter tagadta a vádat, miszerint az Orbán-kormány adópolitikája a gazdagoknak kedvez. Állítása szerint a két legalsó jövedelmi csoport bruttó reálkeresete 80 százalékkal nőtt. Tovább fényezve a gazdaság teljesítményét, elmondta, hogy a családtámogatások mértéke három és félszeresére nőtt 2010 óta, és a kormány 2026-ra meg akarja duplázni a gyerekek után járó adókedvezményt.

2015 óta 1,1 millióval csökkent a szegénységben élők száma a kormány gazdaságpolitikájának köszönhetően

– állította a fideszes miniszter.

Rogán reméli, hogy véget érnek végre a válságokkal terhelt évek, és jövőre jöhet „a béke költségvetése”, melynek része a kisvállalkozások támogatása. Ez eddig nem volt jellemző a kormányra, inkább az oligarcháikat támogatták.

A Fidesz-kormány igyekszik a fiatalokat az egyetemek helyett a szakmunka irányába terelni, ezért a jövőben az egyetemisták által igényelhető diákhitel mellett az úgynevezett szakmunkáshitelt is bevezetnék. A konstrukció részleteit még nem dolgozták ki, de a terv az asztalon van.

A kabinetminiszter kijelentette, hogy a az Orbán-kormány 2010 óta tartó, úgynevezett „unortodox” gazdaságpolitikája beváltotta a hozzá fűzött reményt, jelenleg pedig a szuverén gazdaságpolitika biztosítja az ország stabilitását.

Rogán Antal Magyar Péter és Ursula von der Leyen fényképével ijesztgette a jelenlévőket, miközben a liberális közgazdászok jelentette veszélyekről beszél

„A szuverén gazdaságpolitika lényege, hogy nem erős gazdasági érdekcsoportok mondják meg globális oldalról, hogy mi a helyes gazdaságpolitika, hanem egy ország maga dönthet, hogy melyek az ő szuverenitásának alapvető elemei” – mondta el Rongán.

Szerinte a liberális közgazdászok arra akarják rávenni a Fidesz-kormányt, hogy töröljék el a rezsicsökkentést, szüntessék meg a társasági adót és a 13. havi nyugdíjat. „Aki Brüsszelben jófiú, attól ezt várják el” – jelentette ki a propagandaminiszter.

Arról, hogy miért telepítenek ennyi akkumulátorgyárat hazánkba, Rogán Antal elmondta, hogy alkalmazkodni kell a technológiaváltáshoz, ezért biztosítottak minden támogatást az akkumulátoripari nagyberuházásokhoz.

Minden magyar állampolgár össze adatát digitalizálni fogják, és a mobilunk segítségével igazoltathatnak minket a rendőrök.

A digitális átállás jegyében ősztől Európában elsőként bevezetik a digitális állampolgárságot, ami azt jelenti, hogy minden adatunk elérhető lesz egy állami mobilalkalmazásban. Mivel a mobil mindenkinél folyamatosan ott van, nem lesz szükség nyomtatott okmányokra. Egyelőre nem lesz kötelező a használata.

(Címlapkép: Tranzit/facebook)