Csak az adócsökkentés mentheti meg a magyarokat!

Csak az adócsökkentés mentheti meg a magyarokat!

A 27 százalékos áfa és a magas hazai adóterhek nem segítik a születésszám-növekedést. Z. Kárpát Dániel szerint, a az egyre csökkenő hazai gyermekszám a jövőbeni nyugdíj- és egészségügyi rendszert is veszélybe sodorja.

Korábban az Alfahír is szemlézte Bod Péter Ákos, korábbi jegybank elnök Portfólión megjelent írását, amelyben a hazai csökkenő születésszám veszélyeiről ír. A publicisztikára reagálva Z. Kárpát Dániel, a Jobbik országgyűlési képviselője megkeresésünkre elmondta, az elmúlt 30 év elhibázott családpolitikája üt most vissza, amin áfacsökkentéssel valamint a családi pótlék és az adókedvezmény megduplázásával lehetne változtatni.

„Már a 70-es évek legvégén is érezhető volt egy elinduló csökkenő tendencia, ami mára drámai méretűvé vált” – nyilatkozta a párt elnöke

Az, hogy idén júniusban alig több mint 6 ezer gyermek született, nagyon sötét jövőt vetít előre

Szerinte ezen a tendencián a Fidesz babaváró, CSOK és egyéb családtámogatási formái sem tudtak érdemben változtatni. Az Unióban a legbüntetőbb 27 százalékos áfakulcs sújtja a gyermekneveléshez szükséges termékeket is – hangsúlyozta.

Ráadásul a magas infláció miatt a családi adókedvezmény és a családi pótlék is elvesztette értékét

– nyilatkozta az ellenzéki párt alelnöke.

Szerinte ezeket meg kell duplázni az adóterheket pedig csökkenteni kell.

Z. Kárpát Dániel hozzátette, még ezen változtatások bevezetésével sem lehet azonnali eredményekre számítani, ezeknek hatásai csak évek múlva lesznek érzékelhetőek. Ám a demográfiai katasztrófa elkerülése végett ezeket meg kell lépni. A Jobbik politikusa elutasítja, hogy bevándorlók hazánkba telepítésével oldódják meg a hazai demográfiai problémát.

(Címlapkép: Az új év első fővárosi újszülöttje, Hunor Pál édesanyja karjában a Honvédkórház II. telephelyének szülészetén 2021. január 1-jén. Hunor Pál császármetszéssel jött világra éjfél után 1 perccel, 54 centiméterrel és 3350 grammal. MTI/Mónus Márton)